Väärät voittajat

13.12.2018 | Business | Ville Tolvanen

Väärät voittajat

Suomessa(kin) on vaikea hyväksyä muiden menestystä. Useissa lajeissa valitaan vain vääriä voittajia. Tai ehkä ei ole edes oikeaa tapaa voittaa koska tappiohan on kaikkein tavallisinta. Tappio kuuluu kaikille, mutta voittamista ei taideta hyväksyä kenellekään.

Muistan kun Cheek nousi pinnalle. Suomen vihatuin artisti. Väärän ajan ja tavan räppäri. Sisältä tyhjä ja tarpeeton kaveri rikkoi kaikki ennätykset ja nosti koko teollisuuden uudelle tasolle. Ilmeisesti silti jotenkin aivan väärällä tavalla.

Sarasvuo teki Trainers Housen myynnillä Satamalle varmasti konsulttipalveluiden arvon kasvattamisen pysyvän ennätyksen Suomessa. Silti väärä kaveri monelle neuvomaan liiketoiminnassa tai yhtään missään muussakaan asiassa. Kulttimainen vaikuttaja, joka rikkonee vielä rajoja, joita emme edes tiennyt olevan olemassakaan.

Andrei Koivumäki lienee perustamassa omaa välitysliikettä. Aivan väärällä tavalla rakennettu brändi ja tapa toimia, aivan väärä mies mullistamaan ajatusta asuntojen välittämisestä. Moni tuomitsee, vielä useampi toivoo epäonnea. Andrein raivolla tehdään ihan mitä tahansa. Väärällä tavalla, mutta tehdään kuitenkin.

Muistan kun aloin saada huomiota halulleni digitalisoida Suomi pikseli kerrallaan. Olin kuulemma väärä mies asiaan, kun en edes koodannut. Kun sanoin olevani digitalisti, kuulin useiden sanoneen tehneensä verkkosivuja paljon minua pidempään.

Miksi menestys on muilta pois?

Ei se oikeasti sitä ole. Voittajat kasvattavat markkinoita, asian huomiota ja kannustavat tuhansia muita. Jokainen haluaa olla voittaja, voittaa ja olla voittajien kaveri. Ryhdy sinäkin voittajaksi heti tänään ja anna muidenkin kerätä omat voittonsa. Voittajien seurassa olemme kaikki paljon onnellisempia. Olkaamme siis voittajia kaikki.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.