Markkinointi 2019

10.12.2018 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Markkinointi 2019

Onko markkinointi ollut koskaan yhtä vaikeaa? Haluaisin järjestää räväkän markkinointitapahtuman keväällä 2019. Ainoa ongelma on se, että en keksi yhtään ideaa, jonka ympärille kannattaisi kutsua satoja ihmisiä yhdessä pohtimaan asiaa. Ehkä asia kertoo sekä omasta kyynisyydestäni, että ajasta, jossa nyt elämme.

Suurin osa markkinoijista tuntuu olevan täysin hukassa omalle brändille sopivimmasta vaikuttamisesta. Aihe on luonnollisesti herkkätunteinen, mutta toisaalta kuka tahansa voi helposti tunnistaa ja tunnustaa, että vaikutuskanavien, niiden yhdistelmien ja merkittävien tulosten tekeminen on nyt vaikeaa. Mediaympäristö on yksinkertaisesti pirstaleinen, hankala ja tukkoinen.

Siksi merkittävin markkinointityö onkin alettava brändäämisestä eli erottumisesta omassa tekemisessä ja kanavissa. Tämän ajan merkitykselliset teot tehdään arjessa. On tunnistettava mediatemppujen sijaan arvoja ja arvostuksia, jotka ovat niin kiinnostavia, että yritys ansaitsee huomiota tekemiselleen mediassa, sosiaalisessa mediassa ja hyvää konversiota maksetussa mediassa. Niiden niputtaminen oikeassa suhteessa käykin sitten oikeasti ammatista.

Useimmat markkinoijista tuntuvat samalla olevan sisäisesti täysin tyhjiä. Ajattelun laiskuus taitaa johtua nousukaudesta. Ei jakseta eikä tunnisteta tarvetta irrotella, koska kauppa käy muutenkin tai johdolla ei ole aikaa puristella markkinoinnin tuloksia. Eikä johtokaan voi pysyä kanavalla oikeasta tavasta markkinoida, kun ei ammattilaisetkaan tunnu pysyvän mukana.

Moni heittää vaikuttamisen pyyhkeen kanveesiin ja palaa puhtaaksi mainostajaksi pitkäjänteisen markkinoinnin sijaan. Ajatus sopinee rimanalittajille, mutta ei varmasti ole parhaan mahdollisen markkinoinnin näkökulmasta totta.

Huomisen ratkaisut eivät synny eilisen työkaluilla.

Tuloksellinen markkinointi 2019 on ehkä vaikeampaa kuin koskaan aikaisemmin. Parhaat yritykset keskittyvät synnyttämään asiakaskokemuksia, joista asiakkaat pitävät ja puhuvat toisilleen. Yhdistämällä aidosti hyvä kokemus omiin kanaviin ja tukemalla tekemistä mediassa synnytetään positiivisia kierteitä, joka näkyy tuloksissa kassassa, kasvuna ja markkinaosuuden kasvamisena.

Kuka sinulla tulee mieleen vuoden 2019 markkinoinnin osaajana?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jaana Avanto
2018-12-10 14:08:17

No tämä teksti ei ainakaan kertonut yhtään mitään.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.