S-ryhmä

01.12.2018 | Johtaminen | Ville Tolvanen

S-ryhmä

Mitä jos S kutsuisi sinut mukaan ryhmään?

Kaikki minut tuntevat tietävät intohimostani verkostoihin, yhteisöihin ja ekosysteemeihin. (Pitäisi #muuten kirjata näiden erot.)

Olen vuosia pohtinut miksi S-ryhmä ei saa omistajuutta tuntumaan aidolta ja omalta asialta. Vaikka kuinka yritän, en saa itselleni tunnetta S-Marketissa, ABC:llä tai Sokos hotellissa, että olisin lämpimästi tervetullut asioimaan omieni joukossa.

Tänä aamuna junassa vastaus pamahti päähäni. Ryhmästä puuttuu empatia. S-ryhmä ei viesti missään itsestään ja palveluistaan persoonallisen lämpimästi, vaan rationaalisen logistiikkayhtiön logiikalla.

S-ryhmä teippaa koko Suomen keltaiseksi. S-ryhmä jauhaa hampurilaisestakin huoltoasemabrändiä ABC:tä. Söin eilen kuopiossa uutta Chef’s burgeria. Tavara oli samaa tuplahinnalla kuin kaverin ABC –burgeri vieressä.

Verkossa etsit S-ryhmän tarinaa. Kaikkialla tyrkytetään korttia, joilla saat etua, bonusta, alennusta ja jotain. Missään ei tule vastaan miksi me olemme ME, mitä se tarkoittaa ja miksi se on arvokasta. MEIDÄN kauppa …kele! Taistellaan sen puolesta.

Verrataan vaikkapa Ikeaan. Se on taitava vuorovaikuttaja ja mahtavan itseironinen. Itse konsepti on itsepalvelukone helvetistä. Silti se saa lihapullat, roskalaadun ja krääsän kuluttamisen tuntumaan kotoisan merkitykselliseltä. Hiton ikea.

S-ryhmä ei tunnu omistajan paratiisilta, koska sitä tunnutaan rakentavan tavaravirtojen, kauppapaikkojen ja valikoima-automatiikan ehdoilla. Business haisee asiakaskokemuksesta läpi. Tuntuu, että olemme kaupan armoilla emmekä sitä varten. Olemme pieni osa loputonta logistiikkaketjua.

Ässällä on aivan käsittämätön potentiaali omissa seinissä, kauppapaikoissa ja mediakanavissa. Ajattele miltä tuntuisi, jos ryhmä kääntyisi puhuttelemaan sinua kuin omistajaa. Suomi täyttyisi lämpimistä sanoista tervetuloa, kiitos ja kuinka voin palvella.

Sellaiseen ryhmään olisi kiva kuulua.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.