Avainhetket

04.11.2018 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Avainhetket

Tunnistatko tärkeimmät hetkesi työelämässäsi tähän mennessä? Missä, milloin ja miksi ajattelusi ja toimintasi muuttui merkityksellisellä tavalla

Listaamme elämämme tärkeimmiksi hetkiksi lapsien syntymän, avioliiton, eron tai läheisen kuoleman.?Mitkä ovat työelämäsi avainhetkiä? Tulevatko ne muilta annettuina kuten ylennyksinä, työpaikkoina tai siirtoina ulkomaille. Vai ovatko ne hetkiä, jolloin ajattelumme, toimintamme ja tuloksemme muuttuvat käänteen tekevällä tavalla?

Konsulttiurani alkoi 2003 PHS:llä. Pääsin varsin nuorena (31v.) tekemään merkittäviä muutosprojekteja, kuten Rautaruukin transformaation Ruukiksi. Etenin perustamaan oman konsulttiyrityksen (Marchitects, 2005) Media-, markkinointi-, ja myyntiyrityksen Darwin Median (Terve Media 2007-) ja konsultoimaan asiakkaita kasvusta, muutoksesta, internetistä ja markkinoinnista. Tein paljon strategisen markkinoinnin kehitysprojekteja.

Ennen uraani konsulttina olin Intervision (Tilt.tv, Ruokala, jne.) nuorena toimitusjohtajana ja näin median voiman asioiden rakentajana ja edistäjänä. Konsulttiurallani omaksuin kuitenkin amerikkalaisten konsulttitalojen kulttuurin vaikenemisesta ja näkymättömistä konsultoinneista.

Vuonna 2010 olin jälleen uuden edessä. Olin vuosia hakannut päätäni mäntyyn verkon mahdollisuuksista ja mietin miten minun pitäisi muuttaa omaa käytöstäni. Perustin konsulttiyrityksen, riisuin itseni, ryhdyin avoimesti jakamaan välillä ristiriitaisiakin näkemyksiä yritystoiminnasta ja kertomaan kaikki oppini avoimesti ja julkisesti. Salailun sijaan siirryin avokeittiöön, jossa apu oli ajatusten, osaamisen ja tekemisen yhdistelmä.

Avokeittiöstä on helpompi vakuuttaa kuin vetää yhdelle asiakkaalle sikaa säkistä.

Avoimuuden aikakausi on ollut käänteentekevä urallani. Avoimuudesta kasvoi Digitalist –liike, minut valittiin vuoden asiantuntijaksi ja olen saanut paljon näkyvyyttä ja tunnustusta urallani. Jossain joku aina piipittää narsismista, naamakuvista ja itsensä korostamisesta, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä todellisen tekemisen ja tulosten kanssa. Tutkimukset, tulokset ja tyytyväiset asiakkaat puhuvat puolestaan.

Viestintä on tapa välittää arvoa asioista kiinnostuneille.

Avoimuus, avoin jakaminen ja osallistuminen auttavat tunnistamaan osaamisen, laadun ja arvon pimeässä. Jakamalla tekemistäsi arjessa toimit kuin majakka pimeässä seilaaville laivoille. Kilpailet aina ja kaikkialla kaikesta ajasta ja rahasta ja avoimen keittiön rakentaminen toimintasi ympärille segmentoi markkinasi puolestasi. Aivan kuin oikeissakin ravintoloissa.

Älä hakkaa päätäsi puuhun, vaan avaudu jakamaan ajatuksiasi. Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Se että mitään ei tapahdu ja jäät yksin ajatustesi kanssa. Silloin tiedät, ettei maailma ole ajatuksillesi vielä valmis ja opit vaihtamaan levyä.

Mitkä ovat olleet oman toimintasi avainhetkiä ja olisiko sinunkin aika kääntää kurssia?

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.