Elämäni haaste

02.11.2018 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Elämäni haaste

Digitalistin johtaminen on selvästi suurin ammattillinen haasteeni tähän mennessä. Rakennamme seuraavan sukupolven internet -konsulttia yrityskaupoilla, asiakasulkoistuksilla ja yhdistelemällä omaa osaamista, tuotteita ja saumattomasti yhdessä toimivia tiimejä. Sattuu ja tapahtuu jatkuvasti ja välillä enemmän kuin tarpeeksi.

Miksi tälläiselle retkelle lähdetään? Tietysti intohimosta uuden rakentamiseen. Jollain tavalla koen muutosyhtiön johtamisen myös elämäni haasteena. Sitä se ainakin tarjoaa jatkuvasti arjessa.

Mikä tekee haasteesta ehkä tavallistakin kasvutarinaa isomman tehtävän? Listasin viisi asiaa mielestäni, jotka tekevät tehtävästämme merkittävän urakan.

  1. Olemme edelläkävijä. Yhdistämme markkinointia, teknologiaa ja muotoilua tavoilla, joka on vielä monelle uutta ja perinteisesti asiakasorganisaatioissakin eri yksiköissä. On vaikeaa luoda jatkuvia asiakkuuksia ja kannattavaa kasvua jos asiakkaat murentavat markkinaa ostamalla omista siiloistaan. Tähän vastaamme luomalla asiakkaalle joustavia ja tehokkaita tiimejä, joissa eri kompetenssit ovat aina tilanteen ja tehtävän mukaan tasapainoisesti mukana.
  2. Olemme kansainvälinen. Digitalist eroaa kilpailijoistaan laajalla verkostolla eli seitsemällä studiolla viidessä eri maassa. Samalla tavalla toimiville yrityksille tämä on merkittävä mahdollisuus, mutta myös iso kustannuksia kasvattava rakenne. Digitalist on suomalaisista kasvuyhtiöistä suurimpia länsirannikolla ja kokoluokassaan aivan poikkeuksellisen kansainvälinen. Meillä taitaa olla asiantuntijoita jo lähes 30 eri maasta. Pyrimme löytämään itsemme kaltaisia asiakkaita ja toimimaan ketterästi heidän kanssaan.
  3. Kasvamme nopeasti. Digitalist kasvaa ja kannattavuus paranee. Kasvu aiheuttaa kertaluonteisia kustannuksia ja jatkuva muutos merkittäviä sisäisiä kustannuksia uusien asioiden käyttöönotossa ja yhteisessä tekemisessä. Kasvaminen on kallista kuten Espoon Kaupunginjohtajakin taannoin kuvasi. Luomme EX=CX -ajattelua jossa asiakas ja työntekijäkokemus lähestyvät toisiaan.”GlassBox -bränding” tarjoaa mahdollisuuden toimia mahdollisimman avoimella tavalla.
  4. Olemme pieni pörssiyhtiö. Meillä on poikkeuksellisen kovat kustannukset, jotka liittyvät julkisen yhtiön johtamiseen. Julkinen noteeraus auttaa meitä yrityskaupoissa ja luo näkyvyyttä, mutta muistuttaa tietysti jatkuvasti toiminnan tappiollisuudesta. Jos olisimme listauksen ulkopuolella, olisi kasvuyhtiön kuten vaikkapa WOLT kustannukset aivan tavallisia.
  5. Kulttuurien yhdistäminen ottaa aikansa.  Digitalistin nopeaa kasvua on tehty yrityskaupoilla. Tämän hetkinen malli muodostuu viidestä eri pitkään toimineesta yrityksestä eli Ixonosista, Interquestistä, Cresensesta, Digitalistista ja Grow:sta. Yhteisen tekemisen ja toimintamallien rakentaminen haastaa meidät arjessa kommunikoimaan, sitouttamaan ja ottamaan henkilöstön mukaan kaikkeen päätöksentekoon aivan poikkeuksellisella tavalla.  Myös sisäisellä kehittämisellä on hintansa. Pyrimme ottamaan kumppanit, asiakkaat ja työntekijät yhdessä luomaan uutta. Kulttuuri ei ole erillinen osa Digitalistia, vaan näemme itsemme enemmän yhdessä tekemisen liikkeenä.

Onneksi omistaja on sitoutunut muutosmatkalle, muutenhan tälläistä sirkusta ei kukaan kestäisikään. Uskoa ja ymmärrystä riittää ainakin toistaiseksi. Ja onhan yhtiön aivan erilainen kuin vaikkapa vuosi sitten. Voitamme jatkuvasti merkittäviä kansainvälisiä asiakkaita, luomme isompia projekteja ja fokusoimme tekemistä entisestään.

Menestyksen takana on tietysti yrityksen merkittävin käyttövoima eli osaavat tekijät. Meillä on valtava joukko osaamista, huippuosaajia ja haasteeseen liittyy jatkuvasti uusia tekijöitä. Itse olen kysynyt muilta Digitalisteilta, voisimmeko viettää parhaat vuotemme työelämässä yhdessä? Ainakin mieleenpainuva matka ja kokemus on luvassa.

Onnistuuko elämäni haaste? En osaa sanoa ja aika usein sitä tulee kysyttyä itseltänikin. Olen myös pohtinut, olenko oikea ihminen tehtävässäni ja mitä joku muu voisi tehdä paremmin. Pörssiyhtiön johtajan paikka on aika tuulinen ja haastamista riittää niin hallitukselta, asiakkailta kuin julkisuudestakin. Ehkä kuitenkin puitteiden sijaan juuri tekemisen sisältö, missiomme luoda uutta ”from ideas to life” ja mahdollisuus tehdä aidosti kansainvälistä asiantuntijaverkostoa, on haaste joka ylittää itseni ja ympäristön luoman paineen.

Jetlagissa,

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Tuija
2018-11-04 10:02:01

”Olen myös pohtinut, olenko oikea ihminen tehtävässäni ja mitä joku muu voisi tehdä paremmin. Pörssiyhtiön”.

Arvostettavaa itsereflektiota!

Kirjoitat että rakennatte seuraavan sukupolven internetkonsulttia ja yhdistätte markkinointia, teknologiaa ja muotoilua. Sen sijaan että huhuilette ostajien eritahtisiin siiloihin, pitäisikö teidän tähdätä astetta ylemmäs, johdon strategiakonsultointiin˚

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2018-11-04 14:18:52

Kyllä! Ja siellä tokin olemmekin ja GROW kauppa liittyy siihen vahvasti. Puhumme omistajille, johdolle, asian omistajille ja asiantuntijoille. Suuren muutoksen vieminen läpi ottaa isossa talossa aikansa. Siitä sinullakin taitaa olla kokemusta :) Kiitos kommentista!! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.