Muutosjohtajan viisi kuolemansyntiä

18.10.2018 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Muutosjohtajan viisi kuolemansyntiä

Erityisesti tänä vuonna olen saanut kuulla ja haastaa kasvua, muutosta ja digitalisaatiota edistäviä johtajia. Olenpa saattanut itsekin yrittää lisätä, vähentää ja muuttaa samaan aikaan eri asioita. Samat puutteet, virheet ja epäonnistumiset toistuvat meidän kaikkien yrittävien arjessa. Listataan ne kuitenkin meidän kaikkien uskottaviksi.

Muutosjohtajan viisi kuolemansyntiä olkaapa hyvä

  1. Priorisointi Kun asioita on paljon, rinnakkain ja matriisissa voi olla vaikea tunnistaa mikä on kaikkein tärkeintä, mitä tekemällä saadaan suurimmat vaikutukset ja ennen kaikkea mitä kaikkea pitäisi olla tekemässä. Jotkut asiat ovat toisia tärkeämpiä ja ne on syytä tunnistaa. Kaikki ei kuitenkaan onnistu oltiinpa kuinka hyviä tahansa.
  2. Dramatisointi Asioista on tehtävä erottuvia, tuntuvia, erilaisia ja silti relevantteja. Ihmiset eivät ymmärrä asioiden merkityksiä ilman selkeitä esimerkkejä, vuorovaikutusta ja yhteistä määrittelyä. Älä kuvittele hetkeäkään, että ajatuksesi ja sanasi menevät perille ilman hyvää tarinaa ja jatkuvaa jankkaamista.
  3. Ohjelmointi Mitään ei tapahdu ilman, että ne ovat ohjelmallinen osa strategiaa, arkea ja johtamista. Muista Alahuhdan teesit ja 5V suunnitelma. Tee kaikesta tärkeästä selkeää ja väistämätöntä tekemistä arjessa. Älä väheksy viestinnän merkitystä. Kiellä konditionaali arkikäytöstä. Ilman ”-isiä-” asioita tehdään, muutetaan ja mitataan.
  4. Mitätöinti Luovu turhasta ja toimimattomasti heti kun ymmärrät, ettei se tuo toivomiasi tuloksia. Älä rakenna hukatun päälle, äläkä odota uusia tuloksia vanhasta ja toistuvasta tekemisestä. Mitätöi kaikki ylimääräinen, äläkä hyväksy uusia asioita ennen kuin vanhat ovat riittävän valmiita.
  5. Jankutus Luulitko tehneesi strategian? Ajattelitko sen muuttuvan arjeksi siitä kertomalla. Johtaminen on jankkaamista. Jankkaa itsellesi, lähimmäisillesi, organisaatiollesi ja jokaiselle aina ja kaikkialla arjessa. Älä yritä mitään mitä et ole valmis toistamaan 1000 kertaa. Kymmenen kertaa tuhat kertaa tekee asioista vähintään intuitiivisia.

Jokainen johtava, kehittävä ja rakentava on oikeastaan muutosjohtaja. Jokainen meistä synnin vähätellessään muutoksen vaikeutta ja toivoessaan asioiden yhdistelmien johtavan automaattisesti parempaan. Ongelmien takana on aina uusia haasteita. Haasteita poistamalla teet tilaa uusille vaikeuksille. Muutosjohtajan tie on jatkuvaa pyöräilyä ylämäessä.

Jaksaaksesi matkan taakkaa pidä huoli, ettet sorru näihin yleisimpiin ja alati toistuviin synteihin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Petteri Sortes
2018-10-19 12:23:33

Tärkeää on myös visio, jotta tietää mitä ja minne haluaa. Nokian matkapuhelin liiketoiminnassa oli ongelmana, että ei tiedetty missä mentiin. Ei tiedetty, mistä markkinat, eli asiakkaat olivat alkaneet pitää. Siinä tilanteessa ei ollut muutosjohtajaa, eikä muutosta. Ainoastaan amputaatio, jotta tulehtunut osa ei olisi vienyt koko Nokiaa mennessään.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.