Digitalist 2.0

13.10.2018 | Kasvu | Ville Tolvanen

Digitalist 2.0

Kysyin taannoin jossakin ryhmässä kuinka usein ihmiset ajattelevat tulevaa ja seuraavaa siirtoaan. Aika moni kertoi tulevan pyörivän jatkuvasti mielessä. Tulevaa pohtiessa on hyvä hahmottaa huolella historiaa ja tehdä tarkka analyysi nykytilanteesta ulkopuolisen silmin.

Rakennamme kiivaasti 2.0 versiota Digitalistista. Toiminnan kuudes vuosi on alkamassa ja toinen minulle osana pörssiyhtiötä. Fokus on selkeyttämisessä, kasvussa, kansainvälistymisessä ja uusissa ratkaisuissa. Julkistimme juuri CRM – konsultointiin keskittyvän yksikön ja Ticknovate –järjestelmän. Uskomme kasvun jatkuvan ja tulosten paranevan.

Olen tehnyt (työ)elämässäni asioita 3-5 vuoden jaksoissa. Motivaatio on aina syntynyt uuden luomisesta, epävarmuudesta ja selkeästä mahdollisuudesta luoda synnyttää jotain odottamatonta. Uusi kausi on alkamassa. Siinä fokus on menestyvän pörssiyhtiön laajentamisessa ja kehittämisessä. Digitalistien liiketoiminnasta reilu enemmistö tulee jo Suomen ulkopuolelta. Tarkoituksena on jatkossakin kasvaa kaikilla markkinoilla. Kasvaminen sattuu ja tuo työpöydälle jatkuvasti uusia haasteita. Uudet vaiheet haastavat kasvamaan ja jaksamaan jatkuvan epävarmuuden keskellä.

Olen yhä edelleen enemmän arkkitehti kuin rakennusliikkeen johtaja. Toimitusjohtajuudesta innostuminen tuntuu yhä vieraalta reilun vuoden jälkeen. Yhdessä uuden luominen ja ongelmien ratkaiseminen sen sijaan ehkä parhaalta mahdolliselta tehtävältä josta vielä maksetaankin.

Uuden vaiheen onnistumiseksi on luovuttava vanhoista tavoista, ajatuksista ja osasta tekemisestä. On tärkeää uusiutua ja löytää uusi tapa tehdä uuteen vaiheeseen. Itse tekemisen sijaan olen enemmän ja enemmän muiden onnistumisen apurina. Eikä rakas lapseni Digitalist ole enää pitkään aikaan ollut pelkästään minun juttuni vaan satojen projektien, osaajien ja uurastamisen lopputulos.

Digitalistin 2.0 versio tuo yhteen markkinoinnin, muotoilun, teknologian ja vie asiakaskokemusten rakentamisen pilvipohjaisille alustoille. Keskeisessä roolissa ovat monipuoliset osaajat, omat tuotteemme ja syvenevät suhteet asiakkaiden kanssa. Haasteita riittää ja paljon huoliakin. Epävarmuus ja haasteiden voittaminen tekevät yrittämisestä mielekästä.

Toisessa vaiheessa teen kaikkeni Digitalistien onnistumiseksi yhdessä asiakkaiden kanssa seitsemässä eri studiossa viidessä eri maassa. Ruotsissakin meitä on jo lähes 100 ja uusi strategia on saanut innostuneen vastaanoton. On upeaa nähdä ja kokea uusien ihmisten halu rakentaa enemmän ja parempaa vähemmällä ”ideasta elämään” teknologiaa ja digitalisaatiota hyödyntämällä.

”Let the games begin.” Toivottavasti olen nyt valmis paitsi kantamaan itseni, niin toimimaan apuna ja apurina muille Digitalisteille. Avoin, verkottunut ja jaettu tapa luoda uutta leviää ja yritämme rakentaa haasteista onnistumisia.

Seuraavaksi tavoitteena on rakentaa hyvästä alusta erinomainen lopputulos.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.