Suomi 2030

12.08.2018 | Lifestyle | Ville Tolvanen

Suomi 2030

Millaisen Suomen sinä haluat? Olemme varmasti yhtä mieltä erinomaisesta hyvinvoinnista ja sen säilyttämisestä. Haluamme varmasti kaikki hyvää itsellemme ja Suomelle.

Mitkä ovat mielessäsi olevat keinot jatkuvaan onneen? Pidetäänkö hyvästä kiinni vai tehdäänkö vielä parempaa? Oletko valmis ottamaan riskiä, jotta lapsesi eläisivät vielä paremmasta.

Hyvinvointi ei jatku ilman rohkeutta uudistaa ja uusiutua. Tämän jokainen ymmärtää pohtimalla kustannuksia, kulutusta ja niihin tarvittavaa rahaa. Varautta syntyy vain luomalla arvoa, ottamalla riskiä ja luopumalla vanhasta.

Tarvitsemme siis paremman version nykyisestä Suomesta. Mielellään enemmän ja parempaa vähemmällä. Siis puhtaampaa, energisempää, yrittävämpää ja kestävämpää. Vanhasta on luovuttava ja uutta toimivampaa rakennettava tilalle. Se vaatii riskinottoa, luottamusta siihen että uudet teknologiat, päättäjät ja sukupolvet yhdessä kuluttavat ja elävät meitä viisaammin.

Onko meillä eväitä entistäkin parempaan elämään? On varmasti, jos uskallamme olla rakentava osa tulevaisuuden maailmaa.

” Suomi menestyy maailmalla, jos ja kun maailma menestyy meillä. ”

Siksi meidän on avattava itsemme maailmalle ja sen vaikeuksille. Arvoa syntyy, kun isoja ongelmia poistetaan.

Suomen pääoma ei ole valtion kassassa. Suomen menestystekijä ei ole hyvinvointijärjestelmä, vaan sen tuottamat oppivat, yrittävät ja vastuulliset kansalaiset. Saarivaltion suomalaiset on vihdoinkin saatettava osaksi maailmanjärjestystä, sillä siellä, jos jossain meillä on edellytykset menestyä.

Pelotta kohti tuntematonta. Hymyissä suin kohti umpihankea ja seuraavaa pettymystä. Jokainen oppi tulee tarpeeseen ja hyvinvointimme taseeseen. Juhlikaamme niin voittaneita kuin ajatuksissaan kaatuneita yrittäviä. Yrittävät ammatista, iästä ja tuloluokasta riippumatta ovat tulevaisuutemme pääoma.

Tehdään heille hyvää olemalla jatkossakin paras osa pyörivää palloa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.