#Olisinpatiennyt

03.06.2018 | Lifestyle | Ville Tolvanen

#Olisinpatiennyt

Mitä antaa neuvoksi vastavalmistuneelle? #olisinpatiennyt

Miten evästää matkaa tulevaisuuden työelämään? Seikkaile, kokeile, erehdy, usko ja toivo tulevat varmasti helposti jokaiselle ja ansaitusti. Mitä muuta evääksi matkalle? Hieman erilainen ajatus voisi, olla neuvo ajatella omaa ammattiaan toimitusjohtajuutena ja omaa ammattiaan yhden ihmisen yrityksenä.

Oman ammatin yrityksen varallisuuden muodostaa sen tase. Taseen loppusumma on oman ja vieraan pääoman yhdistelmä, eli rahat, joita ihmisellä tai yrityksellä on säästössä, sijoituksissa ja lainana käytössä.

Taseen kautta ihmisyritys voi sijoittaa varoja koulutukseen, oppimiseen, kehitykseen tai omaan tekemiseensä. Jos omaa panosta tehdään oikean yrityksen kautta, työn tulos ja säästöt myös palautuvat vuosittain yhtiön taseeseen.

Omaa panosta on syytä miettiä pitkällä aikavälillä. Omaan panosta voi kasvattaa lainaamalla rahaa ja sitä kautta nostaa kierrosten määrää. Korkeampi riski mahdollistaa isommat tuotot, mutta myös omaisuuden menetyksen. Jokaiselle paljon tekevälle tulee myös virheitä, potkuja, yllätyksiä, laskuja ja muuta murhetta. Se on osa elämän yrittämistä.

Taseesta nousevaa voimaa ja omaa panosta voi vivuttaa sijoittamalla asioihin, joihin voi vaikuttaa ja etsimällä parasta mahdollista suhdetta tulojen, kulujen ja säästöjen välille. Valinnat asumisen, liikkumisen ja säästöjen välillä muodostavat ajan kanssa merkittäviä eroja. Siksi niillä on ja lainan määrällä on heti alussa paljon merkitystä.

Tärkeintä on muistaa, että ”elämä kantaa” ja tappio on kaikkein tavallisinta. Myös ”sinä selviät kyllä” on hyvä neuvo ja pitää olla itselleen armollinen. Taaksepäin katsoen juuri nuo neuvot olisivat olleet itselleni kaikkein arvokkaimpia ja ehkä vähentäneet huolta tulevasta. Oman elämäni toimitusjohtajuudesta olisi voinut ymmärtää ottaa enemmän lainaa aiemmin. Nuoruuden varovaisuus teki alkumatkasta tuloksellisesti vaatimatonta.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Liisa Lyyra
2018-06-03 11:02:11

Mainio. Oivalluttava. Kiitän. Liisa Lyyra
Ps. Jälkiviisaana minä kiinnittäisin työssä huomiota tai tekisin toisin: millaisen pomon itselleni valitsisin. Se pomo voi olla työelämän ilo ja yhteistyön riemu ja saattaa alaisen kehityksen nousuun tai se voi olla vuosienkin harmitus ja ilon ja yritteliäisyyden lannistaja.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2018-06-18 16:37:03

Kiitos kommentista! Palaute on kirjoittajan kerosiiniä. #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.