Mikko Mattinen: Juutalainen kolmio

30.05.2018 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Mikko Mattinen: Juutalainen kolmio

Mikko Mattinen päätti jatkaa ”aiheesta” kirjoitukseen tase -ajattelusta. Go Mikko!

Juutalainen kolmio

Onko 100 000 euroa paljon rahaa? Entä onko 7300 punnerrusta paljon? Tai onko 52 blogitekstiä paljon vai vähän? Kyllä – ne ovat minunkin mielestä paljon, mutta eivät saavuttamattomissa.

Juutalaisten Talmudissa ohjeistetaan analysoimaan omaisuutta. Kun hajautat, niin sitä on kutsuttu myös juutalaisten kolmioksi.  Nykyaikana se tarkoittaisi hajauttamista, vivuttamista ja korkoa korolle. Hajauttaminen toimii hyvin yksinään, mutta vielä paremmin se toimii jos samaan aikaan vivutat sekä hyödynnät korkoa korolle. Arvatenkin olen hajauttanut ja vivuttanut sekä käyttänyt korkoa korolle. Enemmän olen siis tehostanut aikaani ja vähän rahaani.

Vivuta

Olen vivuttanut aikaani mikrourheiluun. Mitä on mikrourheilu? Se on kuolleiden hetkien täyttämistä pienillä urheilusuorituksilla. Kaikki lähti siitä kun päätin, että punnerran joka aamu 10 kertaa. Pikkuhiljaa nälkä kasvoi ja olen päätynyt punnertamaan 20 kertaa. Nälkä kasvoi vielä ja halusin lisätä liikkeitten määrää. Koska aika ei riitä aamuisin kaikkeen, niin lopetin somettamisen. Mukaan tuli lankuttaminen, vatsalihasliikkeet sekä pari muuta liikettä. Olen siis hajauttanut aamuistani pois viisi minuuttia somettamisesta ja vivuttanut sen ajan mikrourheiluun. Ja vuodessa teen siis 7300 punnerrusta.

Hajauta

Vaimo kertoi kerran, että hänellä on luova harrastus ja välitön reaktioni oli, että ”minäkin haluan luovan harrastuksen”. Vaimon luova harrastus oli tilkkutäkit, joten päätin tehdä kirja. Semminkin, että minun harrastus on aina ollut ruoanlaitto, niin tavoitteeksi tuli keittokirjan, jota myytäisiin 100 kappaletta. Kirjan tein yhden vuoden aikana. Hajautin aikaani joka viikonloppua yhden reseptin verran, jonka bloggasin kuvineen päivineen. Vuodessa sain aikaiseksi 52 reseptiä. Niistä todellakin syntyi oma ruokakirja ja tähän mennessä olen ylittänyt myyntitavoitteeni +32 %:lla.

Korkoa korolle

Entä se 100 000 euroa? Ei, en ole vielä saanut sitä kasaan. Se alkoi harmistuksesta, kun työpaikan ruokala koplasi jälkiruoan lounaaseen ja nosti hintaa. Päätin, että lopetan lounaiden syömisen ja sijoitan lounasrahat. Nyt todellakin nälkä kasvoi, joten asetin tavoitteeksi säästää 100 000 euroa viidessätoista vuodessa. Laitan joka päivä sivuun 12,5 euroa ja sijoitan ne yhtiöihin, jotka maksavat osinkoa. Osingot tietenkin sijoitan takaisin osakkeisiin kasvamaan korkoa korolle. Ehkä joku päivä minulla on 100 000 euron osakesalkku. Piensijoittamisen vanavedessä tapahtui myös pieni ihme. Ensimmäisen kuuden kuukauden aikana laihduin, niin että piti käydä suutarissa laittamassa lisää reikiä vyöhön. Aika hyvin vivutettu juutalaisen kolmion avulla, eikö.

Onko yksi blogiteksti paljon vai vähän? Entä onko 20 punnerrusta paljon? Tai onko 12,5 euroa paljon rahaa? Ei ole. Ne ovat varsin ihmisen kokoiset tavoitteet yhdelle päivälle.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.