Verkostot verkossa

19.04.2018 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Verkostot verkossa

Verkostot

On outoa ajatella, ettei verkkoa ja verkostoja kehittävä ammattilainen olisi itse osa verkostoa. Verkostojen hyödyntäminen on osa asiantuntevan ammattilaisen osaamista.

Näin yksinkertaisena asiat kuten asiantuntijuus, arvon luominen, yhteisöllisyys, ekosysteemit ja henkilöbrändit minulle näyttäytyvät.

Olemme verkon käyttäjinä osa omien ja muiden luomia verkostoja. Siksi on luontevaa, että 1) oma profiili ja lisäarvo kommunikoituu sekunnissa, 2) verkkoa käytetään oppimiseen ja opiskeluun muiden verkostoissa ja 3) pysytään kiinni ajassa olemalla osa kehitystä oppimalla itse osana verkon ja verkostojen kehitystä.

Minusta on absurdia ajatella, että verkkoa hyödyntävä asiantuntija ilmoittaa olevansa naamakirjan ulkopuolella huomionhakuisen protestoinnin takia.

Verkkoon liittyvät haasteet, puutteet ja ongelmat ovat osa verkostotalouden kehittymistä.

Ei oman kennoston koolla, tyylillä tai määrällä ole väliä. Kysymys on enemmän siitä, mitä elämältä, uralta ja tekemiseltäsi haluat. Et luo verkostoasi vain itseäsi, vaan muita käyttäjiä varten. Aidoimmat ihmiset ja osaamiset löytyvät kun ne selkeästi ja faktapohjaisesti kirjattu ja kommunikoitu vaikkapa kotisivuilla tai wikipediassa.

Ei sinun tarvitse omaa tekemistäsi ja arvoasi jatkuvasti arvottaa. Teet mitä tykkäät ja kohtaat mitä seuraavaksi elämä tarjoilee. Armollisuuden kanssa on itsellänikin ollut tekemistä. Elämän arvokkaita taitoja on yrittää nauttia siitä mitä seuraavaksi eteen tipahtaa.

Verkottumalla verkossa löydät kaltaisiasi. Ja tietysti on arvokasta seurata myös erilaisia ihmisiä. Itse yritän seurata aktiivisesti ekonomisteja, tutkijoita, vasemmiston ajattelijoita, virkamiehiä ja valikoidusti politiikan ammattilaisia. Liiketalouden ammattilaisia tulee vastaan ihan pyytämättä.

Miten alkuun ja eteenpäin omien verkostojen kautta. Itse näen maailman kohtaamisina verkossa, medioissa ja livenä. Sopiva tasapaino seuraamista, jakamista ja kuratointia sopii minulle. Tavoitteena on käyttöliittymä, jota olisi paitsi kiva seurata, myös vastustaa tai osallistua.

Verkko ja verkostot toimivat kun ne tuottavat uutta ajattelua, iloa, arvoa ja ansaintaakin. Omalla kohdallani verkko, verkostot ja verkostoituminen ovat mullistaneet elämäni.

Tässä omassa päässäni kieppuva malli verkosta ja verkostoista:

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.