Henkilöbrändäys

19.03.2018 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Henkilöbrändäys

Henkilöbrändäys

Henkilöbrändit ja –brändäys puhuttavat. Aiheen ympäriltä on julkaistu lähes kymmenkunta kirjaa viimeisten vuosien aikana. Erilaista konsultointia ja koulutusta on saatavilla runsaasti. Hyvä niin.

Kirjoitimme kirjan Henkilöbrändi – Asiantuntijasta vaikuttajaksi tavalliselle asiantuntijalle tai yrittäjälle, joka haluaisi parantaa asemiaan työmarkkinoilla. Ideana oli tarjota selkeä perusteos itsetuntemuksen ja tekemisen kehittämiseen. Lisäsimme kirjaan myös henkilöhaastatteluita kiinteistövälittäjästä, juristin kautta tietoturva-asiantuntijaan.

Suuri osa yleisöstä ymmärtää sekä sanan, että asian keinotekoisena manipulaationa. Eivät ehkä hahmota kaikkien hyvien brändien olevan aitoja ja totta. Jokaista tuotetta kategoriasta riippumatta tietysti kirkastetaan ja kärjistetään kiinnostavaksi. Siitähän henkilöbrändäyksessä on kysymys. Luodaan erottuvia osaajia massan keskelle.

Halusimme tietenkin saada kirjalle ja aiheelle huomiota. Siksi valitsimme ristiriitaisen sanan #henkilöbrändi ja suoraviivaisen lähestymistavan tekemiseen. Henkilöbrändäykseen liittyy aina erottuminen, kyky erottaa huomiota ja sisällöt jossain muodossa julkaistuna.

Mistä tiedät että vaikutat? Siitä, että ”päivystävät dosentit” ja kilpailijat ryhtyvät kommentoimaan aihetta. Henkilöbrändi –on herättänyt tähän mennessä paljon kiinnostusta puolesta ja vastaan:

Kirja on muuten yha Alman TOP3 – Verkkokaupassa, joten eikun ostamaan! https://shop.almatalent.fi/top-5.html

Kirjasta sanottua:

HS haastatteli: https://www.hs.fi/elama/art-2000005549856.html

Yle Puhe haastattelu Andrei Koivumäen kanssa: https://areena.yle.fi/1-4337605

Kirkko ja kaupunki HS haastattelusta ja henkilöbrändeistä: https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-tarvitseeko-kirkko-henkilobrandaysta-

Kirsi Pihan kommentti: https://ellunkanat.fi/tag/henkilobrandi/

Sami Kuusela ”hupparihörhö” Suomen Kuvalehdessä: https://suomenkuvalehti.fi/hupparihorho/mika-henkilobrandaamisessa-arsyttaa-kolme-pointtia/

Marmai arvioi kirjan

Yrittäjät -lehti arvioi kirjan ja haastatteli Jarkkoa.

Lisäksi useat blogit ovat arvioineet kirjan

Kirjajulkkareiden tallen on katsottu yli 500 kertaa: https://youtu.be/TdyYpqNp3sU

Jos vaikutat, saat mielipiteitä myös ajatuksiasi vastaan. Älä siis pelkää mielipiteitä ja ristiriitoja. Ne kuuluvat jokaisen brändin arkeen.

ps. Itse kuvasimme henkilöbrändin ammatilliseksi henkivakuutukseksi.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.