Markkinointi 2018

07.02.2018 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Markkinointi 2018

Markkinointi 2018

Mikä on kiinnostavinta markkinoinnissa armon vuonna 2018? Se, että markkinointikeskustelusta puuttuu agenda. Keskustelu sirpaloituu asiakaskokemuksen, palvelumuotoilun, automaation ja vaikuttamisen siiloihin. Surullisimpia ovat ne ajatukset markkinointiviestinnän ympärillä, jotka kiteytyvät ajatukseen Mainosta!

Mitä sitten brändin omistajan tulisi ajatella vaikuttamisesta juuri nyt? Unohdetaanpa hetkeksi onko kysymyksessä kaksijalkainen, nelijalkainen, tuote, yritys tai palvelu. Ajatus erottuvuudesta ja lisäarvosta on sama.

Hyvin brändätty asia on sen käyttäjälle ja omistajalle aina tavallista arvokkaampi.

Brändin omistajat tehtävä on tutkia brändin arvoa, arvostusta, vaikuttavuutta ja menekkiä eri mittareilla. Sellaisia voisi olla vaikkapa:

  1. Liiketoiminnan ja kannattavuuden kasvu
  2. Kyky synnyttää puheenaiheita mediassa
  3. Seuraajien määrä ja niiden kasvu
  4. Keskustelu, ”pöhinä” ja vastustus brändin toiminnan ympärillä
  5. Menestys erilaisissa tutkimuksissa.

Mikäli kysymyksessä on henkilö tai PK-yritys sama asiaa voi pohtia omien ja ansaitun median kautta. Kuinka paljon brändi näkyy, kasvaako sen seuranta, puhuttaako brändi ja miten kilpailijat reagoivat. Kateus on aina ansaittava. Siksi vastustus ja kilpailijoiden vastatoimet ovat aina hyvää tietoa vaikuttavuudesta.

Brändin tehtävä ei ole pelkästään saada kauppaa aikaiseksi, vaan nostaa yrityksen ja yrittäjän arvoa. Siksi jokainen voi piirtää harpilla oman itsensä, tuotteensa tai palvelunsa vaikutuskentän ja mitata muutoksia siinä. Kasvava huomio kantautuu yleensä kaupaksi vaikkapa 1% konversiolla. Siksi pitkäjänteisesti, erottuvasti ja jatkuvasti puhuttavat ihmiset ja yritykset kasvattavat jatkuvasti arvoaan. Uuden yrityksen tai yrittäjän on parempi aloittaa mielummin tänään kuin huomenna. Alku on aina vaikeinta, eikä tuloksellisuudesta ole välttämättä tietoa vuosiin.

Markkinointi 2018 ja valinnat kiteytyvät asiakaskokemukseen, kiinnostavuuteen, näkyvyyden määrään ja erottuvuuteen. Omaa brändiä ja sen vaikuttavuutta on helppo tutkia yksinkertaisella tikkataululla:

 

Kasvattamalla aktiivisesti omaa yleisöä, asiointia omissa kanavissa, markkinaosuutta ja kiinnostusta yrityksen ja brändin arvo kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Katkonainen mainonta, temppumarkkinointi tai mediapläjäykset yksin eivät johda mihinkään.

Vaikeinta haastavassa mediaympäristössä on ymmärtää missä, milloin ja miten brändi voi olla aidosti vaikuttava.

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Tiina Koivu
2018-02-07 19:26:36

Hyvin tyhjentävästi avattu, nyt vaan oppi perille saakka, niin että ajatus muuttuu toiminnaksi.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2018-02-07 19:30:29

No sepäs oli väkevää. Kiitos siitä! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.