Huomiohuorat

22.01.2018 | Uncategorized | Ville Tolvanen

Huomiohuorat

Henkilöbrändäys on mehevä aihe. Päivittäin siitä löytyy niin hyviä analyysejäkin kuin mielipiteitä ammatillisesta henkivakuuttamisesta huomiohuoraamiseen.

Itse asia on vanha ja siitä on puhuttu vuosikymmeniä eri sanoin. Maine, arvostus, kuuluisuus ja ammattitaito ovat kaikki henkilöbrändien sukulaisia. Kysymys on mielestäni henkilöön liittyvästä arvostuksesta, erottuvuudesta, tunnettuvuudesta ja osaamisesta.

Kuuluisuus on aivan eri asia kuin arvostettu asiantuntija tai arvokas henkilöbrändi. Aika harva muuttaa julkisuutensa rahaksi, eikä se missään tapauksessa ole henkilöbrändäyksen tavoite. Minusta hyvä tavoite on parantaa omia asemiaan nyt ja tulevaisuudessa työmarkkinoilla tekemällä työstään näkyvää, löytämällä työlle uusia asiakkaita (työnantajia) ja lisäämällä tunnettuuden kautta työtä arvostavien lukumäärää.

Ajatus huomiohuoraamisesta ei voisi olla aitoa henkilöbrändäystä kauempana oleva asia. Henkilöbrändäämisellä on vähän, jos mitään tekemistä seuraajamäärien, viserryksen, klikkausten tai toistojen määrässä. Aidon henkilöbrändäyksen arvo näkyy tutkimuksissa, urakehityksessä, arvostuksessa ja tilipussissa.

Onneksi yhä useampi näkyvässä asemassa yhteiskunnassa valitsee tänään suoran vaikuttamisen verkossa. Kiitos siis Anne Brunila, Kirsi Piha, Minna Helle, Juhana Vartiainen, Antero Vartia, O-P Heino, Mika Ihamuotila, Elina Lepomäki ja moni muu. Median, journalismin ja yhteisöjen sisältöjen keskelle tarvitaan myös vaikuttajien suoraa puhetta.

Henkilöistä, brändeistä, asiantuntijoista ja vaikuttamisesta on kirjoitettu kohta kymmenisen kirjaa viime vuosien aikana. Myös minä, Jarkko Kurvinen ja Tom Laine tartuimme haasteeseen kirjoittamalla otsikolla #henkilöbrändi – Asiantuntijasta vaikuttajaksi.

Keskustelimme myös pitäisikö kirjaa saada myös podcasteinä, koulutuksina, valmennuksena ja konsultointina. Itse näen asian luontevana palveluna ja käyttöliittymänä arvokkaaseen sisältöön. Toisen mielessä kyse olisi kirjan tökerö rahastus, joka alentaisi teoksen arvoa.

Näin maailma muuttuu hitaasti askeltaen. Se mikä tuntui edellisenä aikana turhalta hössötykseltä saattaa seuraavalla vuosikymmenellä olla aivan luonteva ja normaali osa osaavan asiantuntijan arkea.

Henkilöbrändi -kirjan julkkarit 15.2. 2018 08.30 Verkossa ja Digitalistin pääkonttorilla klo 8.30

Tervetuloa!

 

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.