Uskomusjärjestelmä

13.01.2018 | Kasvu | Ville Tolvanen

Uskomusjärjestelmä

Pohdin taannoin omaa tapaani ajatella, uskoa, arvopohjaa ja ajatuksia. Jostain ajatusten takamailta nousi mieleeni sana uskomusjärjestelmä. Ajattelin ensin pääni tuottavan aivan omiaan. Sitten muistelin sanan ehkä olevan olemassa ja käännyin ihanan ATK:n puoleen.

Melkein kaikki tieto ja vastaukset löytyvät jo verkosta. Paitsi ne omat ja kaikkein tärkeimmät. Ne jokainen joutuu itse raivaamaan ja omassa pienessä päässä ajattelemaan.

Jokaisen on syytä käydä läpi ja pohtia omaa uskomusjärjestelmäänsä. Ja ennen kaikkea pohtia milloin, miten, missä ja millä tavalla oma tapa ajatella on päivitetty. Kannattaa pohtia milloin viimeksi omat perusasiat on luotu, päivitetty ja erityisesti edustavatko ne tämän päivän elämää.

Uskomusjärjestelmän tulisi kehittyä elämän edetessä. Jokainen kokee, tuntee ja ajattelee eri tavalla eri elämän vaiheissa. Jokainen menee elämässään eteenpäin ja näkee asiat eri tavalla.

Voi olla yllätys löytää matkansa varrelta vanhoja arvoja. Jokin elämään liittyvä suunnitelma voi tuntua hyvältä, vaikka sen aika on auttamattomasti ohi. Moni asia kulkee mukanamme, vaikka matka ja maisema muuttuvat. Siksi omien uskomusten uudistaminen lienee paiakallaan meille jokaiselle.

Elämässä puhutaan paljon uudesta, uusiutumisesta ja uusista ajatuksia. Arvoitukseksi jää kuinka moni meistä aidosti edes haluaa tai pohtii itsensä uudistamista. Varmaa on vain se, että aika ja maailma ympärillämme muuttuu meitä nopeammin. Siksi myös uskomusjärjestelmä vaatii aika ajoin sen huoltamista, jos ei jopa päivittämistä tai vaihtamista uuteen versioon.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.