Muisto

13.01.2018 | Kasvu | Ville Tolvanen

Muisto

Millaisen muiston sinä jätät?

Mitä jos heräisit yhtenä aamuna muistamatta kuka olet, mitä teet ja mitä läheisellesi edustat? Mitä puhelimesi, kalenterisi, kotisi ja ympäristösi kertoisivat elämästäsi.

Muut näkevät elämämme eri tavalla kuin sen itse näemme. Voimme vaikuttaa kuvan vain omien tekojemme kautta. Siksi meidän tulisi keskittyä siihen, mitä itse haluamme synnyttää, edustaa ja saada aikaiseksi. Samalla voi miettiä mitä omasta elämästä ja ajasta jää jäljelle ja toisaalta onko silläkään aidosti mitään väliä.

Elämä on hetkissä. Jokainen hetki edustaa niitä ennen tehtyjä arvovalintoja arjessa. Hetket synnyttävät ketjuja, joita kutsumme arjeksi. Lopulta hetkien virta sulautuu massaksi, jota kutsumme arjeksi. Vahvimmat ihmiset sanovat arjen olevan parasta.

He ymmärtävät elämän ja tulevan edustavan hetkissä tehtyjä arvokkaita valintoja.

Ei sinun tarvitse pohtia mitä muut ajattelevat. Silti voit pohtia valintojasi toisten ihmisten silmissä. Voit miettiä, mitä valintasi edustavat ja mitä edustat valintojesi kautta arjessa.

Arvioimalla asioita ulkopuolisen silmin voit oppia jotain arvokasta omasta elämästäsi.

Pohtimalla arjessa tehtyjä valintoja voit tehdä valinnoillasi siitä itsellesi arvokkaan. Missiosi ja tahtotilasi voi olla elämässäsi vaimennettu lukemattomien odotusten noudattamiselle. Siksi pysähtyminen ja elämän tirkisteleminen ulkopuolisen silmin on arvokas kokemus. Pohtimalla pieniä muistoja, joita synnytät arjessa, voi pohtia elämäsi synnyttämää kuvaa toisten silmissä.

Elämme aina erityisesti itseämme ja läheisimpiämme varten. Kaikki muu on tekosyiden säestämää kuvitelmaa ihmisen kyvystä elää yhteiskuntaa, työtä, uraa tai yhteisöjä varten. Siksi vain sillä, millaisia muistoja synnytät läheisellesi on väliä. Ota siis hetki itsellesi ja pohdi elämääsi ulkopuolisen silmin. Vieraskuva omasta elämästäsi saattaa kertoa sinulle elätkö omaa vai jonkun muu määrittelemää elämää.

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.