Somekupla

31.10.2017 | Kasvu | Ville Tolvanen

Somekupla

Elätkö tietämättäsi vaikuttajana kuplassa? Neuvomme jokaista julkaisemaan omassa palvelussa. Sillä tarkoitetaan sitä, että voi itse hallita omaa näkymistään hakukoneissa ja jakaa ”rajattomasti.” Moni julkaisee myös omalla Linkedin-sivustolla. Usein omissa palveluissa näkyminen johtaa siihen, että vaikutat vain ihmisille, joista suurin osa tuntee sinut jo ennalta.

Jokainen vaikuttaja tarvitsee uusia yleisöjä. Lisää seuraajia, lukijoita, kommentteja ja kannustusta. Siksi oman kuplan puhkaiseminen on tärkeää niin maailman menon seuraamisessa kuin vaikuttamisessakin. Itse yritän seurata asioita eri näkökulmista yli aate-, maanosa- ja maarajojen. Myös vaikuttamista kannattaa tehdä hyvin laajasti.

Nopeat ohjeet asiantuntijasta vaikuttajaksi haluavalle:

  1. Julkaise somen ohella perinteisessä mediassa tai hanki muuta näkyvyyttä niissä
  2. Liity verkon solmukohdissa oleviin yhteisöihin, kuten Digitalist ja profiloidu yhteisöissä vaikuttajana
  3. Jaa sisältöjäsi rohkeasti eri isoissa ryhmissä kuten ”Talent Pool Finland” linkedinissä.
  4. Haasta rohkeasti ihmisiä suoraan keskustelemaan kanssasi luomastasi sisällöstä.
  5. Julkaise, jaa, osallistu ja välitä aktiivisesti. ”Jaa ja tule jaetuksi”

Jakaminen on ihmisistä, asioista ja yrityksistä välittämistä. Vaikeneminen on vittuilua. Jakamatta jättäminen sabotaasia.

Oivaltamalla, että verkko on vaikutuskanavien sijaan vaikuttajien verkosto, alat kohtelemaan sisältöjä ja kanavia vuoropuheluna pelkkien sisältövirtojen sijaan. Jos palautetta ei tule, et vaikuta. Siksi kannattaa aidosti hakea uupumatta reaktiota omalle tekemisellesi. Tai lopettaa kuvitelmat vaikuttamisesta.

Elämässä voi tehdä paljon muutakin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.