Innostus

19.10.2017 | Kasvu | Ville Tolvanen

Innostus

Innostus on erilaisten tunteiden muodostama yhtälö. Moni minua viisaampi on kuvannut asian varmasti minua paremmin. Halusin silti luoda asiasta oman versioni. Miettiä miten innostus minussa kasvaa ja mistä se on peräisin. Itselleni se on useampien eri tunteiden mocktail.

Arkiseen ahertamiseeni liittyy paljon nopeutta, lyhytjänteisyyttä ja turhautumista, mutta myös uteliaisuutta, kiinnostumista, vastuullisuutta ja pelottomuutta. Yhdessä ne saavat minut yrittämään, innostumaan uudesta ja uuden luomisesta.

Innostus on tekemisen ja erehtymisen polttoainetta.

Miten innostutaan päivästä huonoimmistakin? Silloin katsotaan päiväkirjaan, muistellaan hyviä hetkiä ja blogataan paha olo avaruuteen. Pahimmallakin hetkellä voi tarttua toivoon ja innostua taas hiihtämään hangessa umpinaisessa. Innostuksen peittäminen vaatinee enemmän energiaa kuin sen vapauttaminen välillä hulluihinkin ajatuksiin.

Entä miten syttyä samasta asiasta kerta uudelleen. Näkemällä jokaisen päivän erilaisena, yrittämällä aina vaan paremmin ja yllättymällä onnistumisesta lapsenomaisella tavalla joka kerta. Vain asioista itsestään selviä tekeminen tappaa innostuksen. Älä ota unelmiasi tai arkeasi annettuna. Anna innostuksen rakentaa menestys kerta toisensa jälkeen. Älä jää menestykseesi seisomaan vaan riistä itsellesi vapaus aloittaa aina vaan alusta uudelleen.

Olisiko innostus intohimon sukulainen? Kunnianhimon, elämysten janon ja elämisen kaveri tai vähintäänkin serkku? Jossain siellä se ainakin itselläni majailee. Tärkeintä on kanavoida niin hyviä kuin huonojakin tuntoja tekemiseen. Tekemällä näkee tuloksia ja voi innostua uudesta aina uudelleen.

Mistä sitten löytää se oma innostuksen kohde? Peilistäpä tietenkin. Hyviä työkaluja kuten kavereita, päiväkirjoja ja päiväunia hyödyntäen. Unelmista tulee totta, kun muistaa aloittaa ne huomisen sijaan tänään ja innostuksesta arkea, kun huomaa tekevänsä itselleen unelmaa. Ei innostusta tarvitse kaukaa etsiä. On vain luovuttava häpeästä ja uskallettava kurkottaa unelmiensa äärelle.

Puhun innostuksesta Ekonomi Foorumissa 20.10. 2017 Esityksen voi seurata maksutta tästä: https://tapahtumat.ekonomit.fi/tapahtuma/-/event-viewer/viewEvent/11335?controlPanelCategory=portlet_eventbrowser_WAR_eventcalendarportlet

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jenni A.
2018-01-08 12:42:09

Innostus, tuo ihanuus. Tarvitsin tänään motivaatioita ja innostusta, sitä piti lähteä hakemaan ulkopuolelta. Piiitkän tauon jälkeen (vuosi, jopa kaksi) päädyin tekstejäsi lukemaan. Kiva, että kirjoitat vielä. Taisit olla välillä pienellä breikilläkin.Tämä teksti tuli kuin tilauksesta. Muistuttamaan, että peilistähän sen innostuksen löytää (välillä meinaa unohtua niinkin yksinkertainen asia :-) ). Tekstisi innostavat ja saavat ajattelun virkistymään ja korkeaimmille tasoille. Kiitos Ville kun jaat loistavia ajatuksiasi!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2018-01-13 10:34:21

Moi, Vuonna 2017 kirjoitin vähän silloin tällöin - pohdin nyt päiväkirjan palaamista ilman tavoitteita, suuntaa, paineita tai agendaa. Ihan aitona ja pelkistettynä päiväkirjana verkossa.

Katsotaan sanoi putkonen....

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.