Huominen on tänään

30.08.2017 | Uncategorized | Ville Tolvanen

Huominen on tänään

Milloin tulevaisuus tehdään? Ai silloin kuin siihen on aikaa vai sitten kun sen aika on? Vai tehdäänkö huominen sittenkin tänään.

Joulu on taas oven takana. Syksyn puristus on välillä turhankin lyhyt. Viikkoja on vähän ja pimeys syö energiaa. Syyskuusta jouluun menee hetkessä.

Tänään tehdään viimeisen neljänneksen tulosta, tänään suunnitellaan ensi vuoden strategia ja yritetään budjetoida tulevaa. Tämän päivän tulokset syntyvät hyvällä huomisen johtamisella.

Moni painottaa tekemistä arjessa. Niin minäkin. Painotan huomisen luomista tämän päivän tekemisessä. Paradoksi tämän päivän tekemisen ja huomisen luomisen välissä on ilmeinen. Miten ihmeessä varmistamme hyvän huomisen tämän päivän tehtävillä?

Vastaus on mittakaavassa. On mietittävä asioita tätä päivää ja huomista pidemmälle. On ymmärrettävä, että joulu on aivan kohta ja huomisen tulokset kylvetään tänään.

Työelämässä tuntuu unohtuvan huomisen merkitys tämän päivän tekemisessä. Päivä kerrallaan luodaan arvaamaton huominen. Sokeasti huomiseen luottaminen jättää onnistumisen sattuman varaan.

Tasapainon haaste tämän päivän tekemisen ja huomisen luomisen välillä on ilmeinen. Tasapaino löytyy vain pohtimalla asioita avoimesti yhdessä. Tarvitaan hyvä suunnitelma ja kurinalaista toteuttamista.

Urheilijoillakin onnistuu joskus huippusuoritus kolmessakymmenessä sekunnissa neljän vuoden välein järjestettävissä olympialaisissa. Huomisen menestyksen rakentaminen vaatii oivallusta huomisen roolista tämän päivän tekemisessä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.