Viesti ei riitä

25.08.2017 | Uncategorized | Ville Tolvanen

Viesti ei riitä

Kaikkea yritystoiminnan ongelmia voi pitää johtamisongelmina. Jos kysyntää ei ole, on tarjonta väärää, jos asiakkaat ei osta, on myynnissä vikaa. Hyvän yrityksen haasteet ja ongelmat löytyvät aina oman peilin kautta tekemistä ja toimintaa heijastamalla.

Mihin perustuu johtaminen digiaikana? Minusta jaetun viestin ymmärtämiseen, seuraamiseen ja sitoutumiseen arjessa. Mitä muuta johtaminen on kuin jatkuvaa kommunikaatiota eri sidosryhmien kanssa? ”Tulokset puhuvat –johtajat” ovat raukkiksia, jotka saapuvat paikalle patsastelemaan vasta kun kaikki työ on tehty. Rohkea johtaja kertoo suunnasta, unelmista, epävarmuudesta ja yrittämisestä.

”Johtaminen on jankuttamista”

Perinteinen ajattelu johtamisessa perustuu viestin synnyttämiseen, jakamiseen ja toistamiseen riittävän usein valitussa kanavassa. Samainen kulttuuri kuvittelee maineen tai sanan olevan hallittavissa. Digiaikana yksisuuntainen viestin jakaminen on auttamattoman vanhanaikaista. Tarvitaan dialogia, vuorovaikutusta, erimielisyyttä ja jatkuvaa vuoropuhelun vahvistamista.

Moni organisaatio sementoi siilonsa arjessa jakamalla viestiä henkilökohtaisesti tai pienien ryhmien sisällä. Samalla iso kuva jää haaleaksi ja saattaa jopa unohtua arjessa taistelevilta sankareilta ja heidän asiakkailtaan. Johtajille on tyypillistä ajatella, että johan tämä on kerrottu kun asiat on kerran tai kaksi toistettu.

Kuinkahan monta viestiä ja toistoa tarvitaan aidosti ajattelun muuttumiseen?

Hyvä johtaja laittaa lihaan peliin johtamisessa. Se tarkoittaa armottomuutta toimia itse esimerkkinä, johtaa edestä ja osallistua joukkueen johtamiseen arjessa. Näkymättömät tai kabineteissa etäjohtavat johtavat vain omissa ajatuksissaan.

On aika uudistaa johtamisen, vaikuttamisen ja viestinnän käsitteitä. Menestyksellä on aina kasvonsa ja ilman kasvoja ei synnytetä menestystarinoita.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.