Taistelu

19.12.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Taistelu

Tunnustan. Aika-ajoin tekee mieli olla aivan kuin kaikki muutkin. Vaieta, fiksuilla kysyttäessä ja tehdä asioita aivan perinteisellä tavalla.

Häpeällä on ikävä tapa haastaa tekemisiämme arjessa.

Olisi hienoa olla intohimoton ja turvallisuushakuinen ihminen. Tyytyä siihen mitä elämällä on tarjottavana eikä haastaa jatkuvasti itseään ja ympäristöä kehittymään ja parantamaan entistäkin parempaa versiota maailmasta. Olisi hienoa tavoitella tekemättömyyttä ja helpointa polkua elämässä.

Tiedän etteivät edelliset lauseet koskaan toteudu elämässäni. En mahdu perinteiseen mökötysmuottiin, vaikka kuinka yritän. Se mikä monelle näyttää vaikealta, pakkomielteiselle ja mielipuoliselle on itselleni intohimoista, avartavaa ja täysin looginen tapa hahmottaa maailmaa ja siihen osallistumista.

En osaisi elää muuten kuin valitsemallani tavalla.

On ajoittain raskasta tehdä asioita eri tavalla kuin enemmistö. Harmaaseen hautautuminen vetää kovasti puoleensa. Erilaisuuden kokemisessa on aimo annos yksinäisyyttä ihmistenkin keskellä. Häpeä hiipii arkeen ilman jatkuvaa muistutusta valitusta asenteesta.

Taistelu häpeää vastaan vie turhaan energiaa.

Tulevaisuus kertoo taas, kuinka väärässä ajatuksissamme olimmekaan. Silti on syytä kehittää jatkuvasti ja uskoa parempaan versioon yhdessä saavutettavasta elämästä. Näin on käynyt läpi maailman historian. Maailma korvaa aina itsensä paremmalla versiolla. Olemme terveempiä, vauraampia, vapaampia ja onnellisempia. Annetaan siis välillä tyytyväisyydellekin tilaa elämässä. Pyhien tullen on hyvä muistaa kaikkia edelläkävijöitä ja omilla tavoillaan maailmaa parantavia Hellaakosken sanoin:

Tietä käyden tien on vanki.
Vapaa on vain umpihanki.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Tapio Mehtonen
2017-01-03 22:04:15

Kiitoksia Ville. On terapeuttista todeta itselleen ja julkisesti että on erilainen. On terapeuttista ja myös myöntää ettei osaa kaikkea. Ai hemmetti kun tämä maailma kantaakaan nykyään päällään täydellisiä ihmisiä. Niitä jotka osaavat kaiken, tietävät kaiken ja määräävät sekä määrittelevät kaiken. Kun sitten hiukan rapsuttaa pintaa niin totuus on monasti väittämien ja uskottelun vastakohta.

Mukautuminen on päivän teesi. Ole "harmaa" on uusi musta. Kun virran mukana menee, osana pullamössöä niin olet paikkasi lunastanut ja kiitoksena siitä, saat jopa ehkä jatkaa. Kunhan tiedät että erilaisuus on pahasta.

Jos sitten olet erilainen ja uskallat näyttää sen, etkä osaa kaikkea, on jopa mahdollista että häpäiset itsesi. Entä sitten! Sanasi ovat Ville viisaita. Jos visionääri Tolvanen uskaltaa puhua tällaisia niin ehkä monet muutkin uskaltavat. Minä tiedän että olen vajavainen. Minä tiedän että minua pidetään monesti liian erilaisena, mutta olen myös uskaltanut luopua häpeän tunteesta jo aikoja sitten. Ehkä yksi syy siihen on se, että olen saanut aikoinani harjoitella sitä Ville sinun kanssasi yhdessä. Siitä kiittäen ja hyvää uutta vuotta toivottaen. ™

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

V
2017-01-06 11:04:08

Kiitos Tapio! Asioita ja elämää on mukava jakaa kanssasi! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.