Markkinointi 2017

16.12.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Markkinointi 2017

Loppuvuosi on aina ennustajien ja arvailujen aikaa. Pelkkien luulojen sijaan ristin käteni ja linjaan paremman tekemisen puolesta tulevalle vuodelle.

Suomessa on aivan liikaa suunnatonta ja tehotonta (markkinointi)viestintää, joka ei aidosti kasvata järjestelmällisesti yrityksen arvoa.

Hyvä markkinointi kasvattaa lineaarisesti tai eksponentiaalisesti yrityksen yleisöä, kohtaamisia ja dialogia ympäristön kanssa.

Markkinointi 2017 rakentuu hyvän markkinoinnin johtamisen anatomiasta.

  1. Brändistrategia. Yritys tarvitsee brändin luomiseen ja positiointiin markkinoilla sekä Sinekit & Kotlerit. Miksi, mitä ja miten sekä tuotteen arvolupauksen, valikoiman, jakelun (kohtaamiset) ja hinnoittelun. Nosta hintoja niin paljon kuin pystyt ja sijoita tulevaisuuteen.
  2. Markkinointistrategia. Tiedä missä vaikutat aidosti. Löperi höpinä jokaisessa kanavassa tarkoittaa, ettei kokonaisuus toimi. Rahaa valuu hukkaan eivätkä tulokset ole optimaalisia. Tarvitset määrälliset ja laadulliset tavoitteet, sekä selkeät mittarit eri asioille. Seuraa päivittäin eikä vuosittain etenemistäsi. Etene kuin Nato. Jos tuloksia ei tule, älä käänny, vaan yritä uudelleen kunnes onnistut. Hyvä markkinointi on jatkuvaa oppimista ympäristöstä, kohderyhmistä ja vaikuttamisesta.
  3. Markkinointisuunnitelma. Tarvitset aikaa tehdä huolella. Siksi jokaisella tulisi olla markkinoinnin vuosikello valmiina. Kun elät talvella kesää ja kesää talvella ennakoit tarvittavat tekemiset, resurssit ja kehittämisen riittävästi. Ilman karttaa olet todennäköisesti kateissa. Samojen asioiden tekeminen vuosittain ilman uusiutumista tarkoittaa, ettet ole ajassa tai ainakaan asiakkaidesi iholla.
  4. Kumppanuudet. Parhaat markkinoijat toimivat ekosysteemeissä eri kumppanien kanssa vaikuttamisen ja suunnittelun kustannuksia jakaen. Mieti ensin mitä itse osaat ja ansaitset. Osta vasta sitten puuttuvat asiat tehokkaasti ja vaadi kumppaneiltasi samaa tuottavuutta kuin itseltäsi.
  5. Asiakaskokemus. Markkinointi, myynti ja asiakaspalvelu ovat kovaa vauhtia matkalla yhteen. Vertaa yli toimialojen ja rakenna selkeä visio ja tiekartta parempaan asiakaskokemuksiin. Vaikuta aina omissa, ansaituissa ja jos mikään muu ei auta, ostetuissa kanavissa. Kuuntele, mittaa ja kehitä intohimoisesti parempia yrityksiä ja liiketoimintaa. Älä ajattele työtäsi tehtävinä vaan mahdollisuuksina asiakkaiden arjessa. Kauppiaan kiitos ovat kasvavat jonot ja lisääntynyt maine. Positiiviset ongelmat kasvun hallitsemisessa ja asiakkaiden palvelemisessa kertovat onnistumisestasi.

Toiveeni paremmasta markkinoinnista menee tänä vuonna erityisesti yritysten omistajille ja ylimmälle johdolle. Kertokaa toiveenne paremmasta markkinoinnista ja rohkaiskaa tekijöitä uudistumaan nykyaikaan. Älkää antako pelkkien hirviporukoiden päättää tekemisen tasosta, vaan tuokaa yritykset tähän aikaan, tekemiseen ja parempaan tulevaisuuteen. Hyvä yritys ansaitsee kasvun, paremman tuloksen ja korkeamman asiakastyytyväisyyden.

Muotoile itsellesi jälleen entistäkin parempi yritys!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.