Mitä Stockmannin pitäisi tehdä?

01.12.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Mitä Stockmannin pitäisi tehdä?

Kirjoitin taannoin suositun postauksen Stockmannin virheistä. On ideoiden aika. Mitä minä tekisin yrityksen johtajana tavarataloille?

Tärkeintä on ymmärtää kaupan tahti analogi- ja digiaikana. Viime viikot, musta perjantai ja vaikkapa Gigantin tulokset ovat tuottaneet hyvää referenssiä kilpailuympäristön ja tekemisen dynamiikan pohtimiseen.

Tärkeintä olisi kääntää Stockan kello digiaikaan ja ymmärtää, että kauppaa ei käydä sesongeissa ja vuosissa vaan päivissä, hetkissä ja erilaisissa tilanteissa.

Viisi rakentavaa vinkkiä, joilla kannustan taloa uuteen nousuun!

1. Kansa on saatava takaisin tavarataloon. Stockalla on pelottavan autiota. Ravintolat ovat hiljaisia Helsingin keskustassa, eikä ainakaan päivisin liikemiehiä ja –naisia näy eläkeläisten rinnalla. Palautetaan kahvilat ja ravintolat uuteen loistoon voittavalla lounas-, kaljoittelu- ja kahvittelukonseptilla. Vaikka 8. Krs on Fazerin, hiljaisuuden haaste on yhteinen. Miten, missä ja milloin viestitään siten, että saadaan tavarataloon taas kuhinaa?
2. Stockan on palautettava perheet ostoksille. Ketkä ovat hyvän parkkipalvelun, kalliiden hintojen ja hyvien palveluiden kohderyhmää? N.40v autolla liikkuvat perheet ja niiden vanhemmat? Miltä näyttää tämän päivän kaupunkilainen, mitä hän syö ja kuluttaa? Ovatko osastot, valikoimat ja palvelukokemus aidosti kilpailukykyisiä kiireiselle kaupunkilaiselle? Neljäkymppinen on uusi kolmekymppinen.
3. Navigointi takaa onnistuneen asiakaskokemuksen. Stockalla on keskustassa vaihdettu kaikki, mutta missään ei kerrota miten nyt asiat löydetään. Brändishoppeihin ei löydy herätteitä, eikä hissillä tee mieli pysähtyä välikerroksissa. Miten uutta saadaan myytyä, jos sitä ei saada jo sisään tulleille viestittyä?
4. Digiaikana markkinointi on palvelua ja päivittäistä vuorovaikutusta. Pelkkä mainonta ja satunnaiset tapahtumat eivät ole tämän päivän tavaratalon eikä ostoskeskuksen markkinointia. Miten on mahdollista, että REDI ja Tripla saavat sorakuopilla enemmän kuhinaa jatkuvasti kuin maan paras kaupankäynnin merkkituote?
5. Ilman ruokaa ei tule päivittäistä asiointia. Herkku on häpeäpilkku. Asia on ratkaistava nopeasti joko parantamalla tai ulkoistamalla alin kerros. Ruoka on hyvä syy ajaa sisään, käydä alkossa ja Powerissakin. Tämän päivän herkku häviää hyvälle S-marketille ja melkein kaikille isoille K-kaupoille. Asialla on kiire. Valtimo vuotaa ja vaikuttaa kaikkiin edelliseen kohtiin.

Onnea matkaan Stockmann! Voimia ja kiitokset vuoropuhelusta!

Kaikki Suomessa pitävät peukkuja ja toivovat yrityksen onnistuvan.

Tarvitaan todella ripeitä otteita ja reilua vääntöä ratissa, että muutos saadaan aidosti aikaiseksi – pintaviritysten aika meni jo.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Anna Salmi
2016-12-01 18:02:59

Kiitos Ville hyvästä dialogista ja tapaamisesta! Hommia riittää mutta onneksi suunta ja tekemiset on tunnistettu. Vauhtia lisää💪 Luotan tiimimme. Hyvää joulun odotusta sinulle ja törmätään toivottavasti joulukaupoilla! Terkuin Anna

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ia
2016-12-01 18:09:48

Ilman autoa on vaikea käydä reiluilla ostoksilla ja auton kanssa ei kalliiseen parkkiin mieli pidemmäksi aikaa tulla. Ilmaista parkkiaikaa pitäisi pidentää ainakin kahteen tuntiin.

Toiseksi, on katastrofi ettei ostoksia ole enää mahdollista maksaa mille tahansa kassalle. Tämä estää luovan shoppailun brändien välillä. Senkun koodataan hintalaput brändikohtaisesti ja valutetaan tulot oikeille tileille kassajärjestelmässä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

harmi
2016-12-01 23:39:12

Stocka on menettänyt "Love brand" statuksen, kukaan ei fanita heitä ja ole ylpeitä asioidessaan heillä. Ostaminen ei tuota mitään lisäarvoa ja perusasiat ovat levällään. Aika loppuu kesken, kurssin suuntaa on lähes mahdoton kääntää.

Miten ihmisen saa rakastumaan uudestaan kumppaniin, joka on pettänyt monta kertaa? Harvinaista..

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

HEIKKI LEHMUSTO
2016-12-02 10:07:58

NYT VAAN TOIMARI tv-RUUTUUN, KUORIUTUU PINGVIINIPUVUSA ISOSTA HATCHIMOL-MUNASTA JA LAUSUU UUDET ASIAKASLUPAUKSET YHDESSÄ 250 TAUSTALLA OLEVAN STOCKKAN MYYJÄN KANSSA

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Verkkokauppa 2016?
2016-12-04 10:37:49

Detalji: yli kaksi viikkoa sitten yritin ostaa Stockan verkkokaupasta tuotetta, mutta sitä olikin sivuston tietojen mukaan myynnissä vain Jumbon liikkeessä. Soitin kauppaan, että tulisin ostamaan tuotteita x määrän seuraavana päivänä. Myyjä valitteli järjestelmän saldovirhettä: tuotteita ei ollut liikkeessäkään saatavilla.
Vaivauduin kirjoittamaan asiakaspalveluun palautetta: miksi verkkokaupassa on esillä tuotteita, joita sieltä ei voi tilata? Miksi verkkokaupassa on esillä tuotteita, joita ei ole olemassakaan? Palautteestani on aikaa kaksi viikkoa ja samat tuotteet siellä roikkuvat verkkokaupassa esillä.
Näitä "detaljeja" on nyt tullut riittävästi vastaan - "Love brand" on totisesti kaukaista historiaa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.