Digitaidot

24.11.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Digitaidot

Elämme erikoista aikaa, jossa pohdimme voiko brändäytyminen tapahtua ihmiselle ja onko sosiaalisesta mediasta mitään hyötyä. Hienoa aikaa, jota vielä muistelemme hymyissä suin. Sosiaalinen media eli ihmisten internet tekee tuloaan ja yhdistää meitä ennennäkemättömällä tavalla.

Mitkä ovat käyttäjän tärkeimmät digitaidot? Minä yritän elää, kuten opetan ja uskon kovasti seuraaviin.

  1. Ei ole olemassa rohkeita ihmisiä vaan pelkästään sellaisia, jotka ”luopuvat häpeästä.” Rohkeus ja halu osallistua verkossa vaatii kykyä uskallusta avautua ja heittäytyä kritiikin armoille. Se ei mielestäni ole rohkeutta, vaan häpeän ylittämistä.
  2. Osallistu, kuuntele ja opi. Jos haluut saada on pakko antaa jotain muillekin käyttäjille. Jaa surutta muiden ja omia ajatuksia ja viestejä huonommasta ja paremmasta maailmasta.
  3. Et voi olla liian aktiivinen. Voit vain olla näkymätön ja välinpitämätön. Älä suotta mieti sopivaa vastaanottajan puolesta vaan anna koko rahalla ja mitalla aina kuin on mahdollista
  4. Opi muilta, kopioi, analysoi ja pohdi tekemistäsi jatkuvasti. Vain kokeilemalla ja mittaamalla voit oppia uutta ja ymmärtää paremmin ympäristöjä ja muita käyttäjiä. Pyydä ja ansaitse palautetta ja ole avoin kriitikoillekin. Älä hermostu joka kerta kun on aihetta. Hyväksy maailma sellaisena kuin se tulee vastaan. Anna sille enemmän kuin otat joka päivä
  5. Älä turhaan pohdi mikä on järkevää, hyödyllistä ja oikea tapa tehdä asioita. Innostu ja anna ajatusten Tonavan kuljettaa polkuasi verkossa. Ole utelias ja etsi itsellesi sopivaa yleisöä, yhteyksiä ja paikkaasi maailmassa. Älä tyydy seuraamaan muita. Johda päivää ja maailmaa oma pieni ajatus ja teko kerrallaan. Jokainen pienikin askel on aina teko kohti parempaa huomista.

Mitkä ovat sinulle tärkeimmät digitaidot?

Saan valtavasti voimaa ja inspiraatiota seuraamiltani ihmisiltä. Innostun aina kun satavuotiaat Rollarit lähtevät vielä kerran tien päälle, Jari setä (Sarasvuo) saarnaa radiossa kuin viimeistä päivää ja joku kirjoittaa taas tuttua tavaraa tuhannetta kertaa.

Ei elämä, ura ja uudet asiat synny sanoja ja tekoja laskemalla, vaan aina nousemalla uuteen päivään kuin ensimmäiseen ja viimeiseen.

Anna elämän viedä ja elä kuin päiväsi olisi aina viimeinen. Voit silmäsi sulkeutuessa kiittää elämää ja olla tyytyväinen sen joskus päättyessä.

Siihen asti pidä silmät, korvat ja suu auki. Anna elämän tapahtua ja anna sille vastalahjaksi aivan kaikkesi.

ps. Tätä kirjoittaessa sosiaalinen media eli ihmisten internet vie jo 3. eniten mediakulutuksesta päivittäin. Ei siis yhtään mitään. Aivan turha juttu. Tunnistatko mainostajan, joka osaisi seurata kuluttajaa arjessa?

suomalaisen-mediapv-kantar-tns

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.