SAK

22.11.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

SAK

Pääsin taannoin samaan seminaariin SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan kanssa. Viisas mies. Sanoinkin, että mehän olemme kuin kaksi marjaa. ATK ja SAK. Hienoja visioita työelämän kehittämisestä.

Olen Jarkon kanssa yllättävän monesta asiasta samaa mieltä. Työntekijä tarvitsee edustusta ja edistämistä työelämän ristiaallokoissa. Tavoista ja tavoitteista saatamme olla eri mieltä, mutta ei se meistä vihollisia tee. Hienoja hetkiä taannoin Suomen Turussa.

Pohdin Jarkolle ääneen, mistä syntyy mielikuva, ettei AY-väki edistä, vaan estää työelämän kehittymistä? En muista, sainko ihan tarkkaa vastausta, mutta ehdotin Jarkolle seuraavaa.

”Tulkaa mukaan yhdessä kehittämään työelämää itse esimerkkinä?”

Ehdotin seminaarissa SAK:lle uutta slogania ”Edistyksellistä Työtä.” Minusta se olisi loistava tapa lähestyä työmarkkinoita. Ehdotin myös suurta ja avointa digitalisaatio –keskustelua järjestön tiloissa ja työelämän kehityshankkeita SAK:n sisälle. Olisi hienoa, jos SAK itse edustaisi työelämän edistystä: läsnätyötä, etätyötä, pilvityötä ja yhteistyötä. Kuullostaapa hyvältä!

SAK mukaan työelämän kehittämiseen!

Kokemukseni mukaan isojen organisaatioiden johtajiksi valitaan fiksuja ihmisiä. Näin tässäkin tapauksessa. Johtajalle itselleen jää mietittäväksi oma tapansa johtaa, viestiä ja ottaa ympäristöä mukaan kehittämiseen.

Yllätyksenä ei tule kenellekään, että edustan avoimuutta, vuorovaikutusta ja sidosryhmien ottamista mukaan kaiken toiminnan kehittämiseen.

Työelämä tarvitsee eläviä organismeja ja edustusta jatkossakin. Olisi hyvä olla kiinni ajassa tai vähän edelläkin – elää ja ymmärtää itse mitä opettaa. Työelämä vaatii edistyksellisyyttä! Kuka muu olisi parempi edustamaan tulevaa kuin se, joka ajaa yksittäisen duunarin asiaa?

 

 

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.