Digitalisaatio

17.11.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Digitalisaatio

Enemmän, parempaa ja vähemmällä

Ihailemme digitalisaatiota kuin kuuta nousevaa ja oletamme sen muuttavan ajan kanssa maailmaa. Näytämme kuinka maailma voi parantaa ja väitämme asioita tehtävän enemmän, paremmin ja vähemmällä. Asia on abstraktio, joten olemme aiheesta selityksen jos toisenkin velkaa aikalaisille.

Enemmän – Digitaaliset kanavat ovat vaikea, mutta kustannustehokkain tapa luoda yritykselle mainetta, yleisöä, seuraajia ja uusia asiakkaita. Verkon avulla voi kehittää uusia tuotteita ja palveluita yhdessä asiakkaiden kanssa, tarjota reaaliaikaista tietoa toimitusketjusta ja palvella niin uusia kuin vanhojakin asiakkaita. Yhdistämällä markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua saavutetaan aitoa kilpailuetua ja vahvistetaan asiakassuhdetta. Hyvin palveltu asiakas maksaa laskunsa jatkossakin.

Parempaa – Työn, infastruktuurin ja prosessien digitalisoiminen on paras ja tehokkain tapa kehittää yritystä koosta, asiasta ja tilanteesta riippumatta. Luomme automaatiota, viestimme sisäisesti verkossa, luomme etätyötä ja verkostoja entistäkin paremman liiketoimminan tekemiseksi. Asiakastiedon päältä ponnistavat yritykset ovat asiakkaan iholla, ketteriä ja hyödyntävät asioinnista syntyvää tietoa toiminnan kehittämisestä. Jokaisesta yrityksestä syntyy parempi versio ottamalla asiakkaat aidosti toiminnan ytimeen.

Vähemmällä – Digitalisaation tehtävä on poistaa turhaa työtä, kulutusta ja saasteita. Vähemmän matkapäiviä, toimitiloja ja enemmän joustavia malleja yhteistyössä kumppanien kanssa. Poistamme turhaa byrokratiaa, palavereja ja organisaatiota ja suoraviivaistamme toimintaa yhteisten tehtävien ja kommunikaatioalustojen päällä. Aidosti tiedolla johdettu yritys kuluttää vähemmän ja synnyttää enemmän.

Digitalisaatio on tänään

Jokaisen yrityksen on luotava oma digivisionsa. Kerrottava asiakkaille ja henkilöstölle parempi versio tulevaisuudesta.

Kukaan ei suostu muutoksiin ilman konkreettista tietoa paremmasta.

Mitään ei voi ostaa tai muuttamatta ilman tietoa kustannuksista ja syntyvästä arvosta. Turha ostaa sikaa säkissä. Maailmassa on jo aivan riittävästi tietoa verkkoliiketoiminnan mahdollisuuksista ja vaikutuksista.

Autan yrityksiä luomaan konkreettisen vision ja tiekartan kohti digiajan liiketoiminnasta. Oivallutan omistajan, hallituksen ja johtajien roolista digitalisaation kapitalisoinnista. Digihypestä on luotava liiketoimintaa perinteisten investointimallien ehdoilla. Turha sijoittaa jos ei aidosti ymmärrä mitä on saamassa.

Digitalisaatio ei ole hypeä, yläpilveä, eikä tulevaisuutta vaan tämän päivän paras tapa tehostaa, parantaa ja kasvattaa yritystoimintaa.

Valmennan Perheyritysten Liiton jäseniä marraskuun lopussa. https://www.villetolvanen.com/fi/2016/10/28/nextlevel-valmennus-digistrategiasta-totta/

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.