Hallituspaketti

02.11.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Hallituspaketti

Olen kiinnostunut erikoistumaan omistaja-arvon kasvattamiseen osana digitalisaatiota. Eli ymmärtämään, pohtimaan ja kuvaamaan mikä muuttuu, milloin ja miten sekä tuottamaan näkemystä muutosten mahdollisuuksista yrityksille ja niiden omistajille.

dia12Ajattelen tätä työtä tehtävän parhaiten osana yrityksen hallitusta. Tarvitaan omistajin rohkeutta ja sitoutumista johtamaan transformaatiota. Ilman hallitustason ymmärrystä ja sitoutumista tuloksiin ei tarvittavia investointeja ja pystytä tekemään eikä muutosta viemään maaliin asti.

Kiinnostukseni hallitustyöhön juontaa kahdesta eri asiasta. 1) Palan halusta muotoilla digiajan menestystarinoita ja 2) haluan tehdä konsultointia pitkäjänteisempää työtä yritysten kehittämisessä.

Uskon kasvuyrityksen tarvitsevan ”Helikopterivoimaa.” Näkemystä, tukea ja innostusta täydellisiin myrskyihin. Niin vaativa on muutosjohtamisen urakka. Omistajien on syytä olla tarkkana oikeiden ja oikea-aikaisten investointien, kumppaneiden ja muutosprosessien kanssa. Vain oikein johdetuille muutosprosesseille on luvassa nykyistä parempaa menestystä. Moni tulee pettymään ja menettämään digitaalisen maailman myllerryksessä.

Mitä sitten tarkoittaa minulle sopiva hallistyö? Millaisen hallituspaketin minä kasaisin?dia24

Hallituksen tehtävä on osallistua yrityksen arvon kasvattamiseen ja varmistaa tulosten onnistuminen.

  1. Helppoja liiketoimintoja ei ole enää olemassa. Yrityksen johto tarvitsee oman tukijoukkonsa ja sparrausta tulosten synnyttämiseen.
  2. Vain aktiivinen työskentely ja työpajamainen työskentely vievät asioita eteenpäin. Tein jo vuosia sitten näkemyksen hyvästä hallituksesta. Siinä keskeistä roolia näyttelevät vuosikello ja strategian mukaiset teemakokoukset.
  3. Osaaminen ja yrityksen kehittäminen eivät kehity ilman aktiivista kommunikaatiota. Hallituksen sisälle on syytä ottaa käyttöön suora ja vuorovaikutteinen viestintäkanava. Esim. Slack toimii mainiosti hallitustyön voitelijana.
  4. Hallitusten jäsenten on sekä sitouduttava, että tarjottava lisäarvoa liiketoiminnan kehittämiseen. Nukkehallitusten ja pelkkiä numeroita tuijottavien komiteoiden aika on ohi.

Olen viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana perustanut useita yrityksiä, johtanut niitä, toiminut hallituksissa ja hallituksen puheenjohtajana ikääni nähden useissa ja erilaisissa yrityksissä. Uskon olevani vahva, aktiivinen ja hyödyllinen jäsen hallitusvastuuseen.

Lisää ajatuksiani modernista hallituksesta:

Hyvähallitus3 from Ville Tolvanen

https://www.villetolvanen.com/fi/2016/06/19/hallitus/

https://www.villetolvanen.com/fi/2016/08/28/hallituspaketti/

 

Ps. Valmennan perheyritysten liiton jäseniä digistrategian rakentamiseen marraskuun lopussa. Tervetuloa rakentamaan konkreettinen suunnitelma oman yrityksesi kehittämiseen.

http://www.perheyritys.fi/events/next-level-trends-2016-2/

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.