Kiteyttämisen taito

26.10.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Kiteyttämisen taito

Saan aina satunnaisesti positiivista palautetta kyvystäni kiteyttää monimutkaisia asioita ja kokonaisuuksia sanoiksi tai kuviksi. En tarkoita pelkästään iskulauseita vaan visualisoituja yritysstrategioita, kehityssuunnitelmia ja brändejä. Kiteyttämisen taito vaatii kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia, tunnistaa olennainen ja dramatisoida se ymmärrettäväksi kuvaksi tai viestiksi.

Mistä tälläinen taito on peräisin? Kuten monen muunkin taidon kehittymisessä tarvitaan 1) luontaista kiinnostusta ja taipumusta asiaan 2) järkyttävä määrä harjoittelua ja 3) uteliaisuutta ja innostusta ratkoa uusia haasteita saavutettujen taitojen avulla.

Olen aina ollut hyvä historian opiskelussa ja monimutkaisten kokonaisuuksien ymmärtämisessä.
Kaksikymmentävuotta uusien yritysten perustamista, kasvattamista, myyntiä ja markkinointia ovat koulineet tunnistamaan olennaisen ja kiteyttämään olennainen nopeissakin tilanteissa. Jatkuva, lähes päivittäinen harjoittelu ja kohtaamiset asiakkaiden kanssa vievät eteenpäin. Tuhannet toistot tekevät toopestakin taiturin.

Mihin kiteytyksiä sitten tarvitaan? 12) Hälinä maailmassa kasvaa ja vain kirkkaimmat strategiat ja tarinat ansaitsevat paikkansa markkinoilla. 2) Digitalisaatio on niin monimutkainen abstraktio, että sen syvällinen ymmärtäminen vaatii yksinkertaistettuja ja yrityskohtaisia tiekarttoja tekemisestä, 3) yrityksen tuottamaa arvoa on vaikea tunnistaa, jos se ei kykene kommunikoimaan arvoaan osana brändiä. Mieti käyttämiäsi yrityksiä. Tunnistatko heidän missionsa ja ymmärrätkö palvelun tuottaman arvon? Juuri siitä on kysymys.

Olen antanut aikani ja lahjani kaikkien niistä kiinnostuneiden käyttöön.
Olen rakentanut itselleni pihasadettimen, josta niin usein asiakkaitani soimaan. Yritän saada jatkossa osaamiseni ja aikani paremmin hyötykäyttöön keskittymällä omistaja-arvon kasvattamiseen ja hallitustyöskentelyyn tulevana vuonna.

Olen ymmärtänyt vihdoin digitalisaationkin mahdollisuuksien kapitalisoituvan vasta kun yritysten omistajat havahtuvat tarvittaviin muutoksiin ja mahdollisuuksiin.

Yritysarvon kasvattamiseen ja digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntämiseen sopii mainiosti ajatus yritysmuotoilusta.

Ps. Valmennan perheyritysten liiton jäseniä Next Level Trends – Tapahtumassa marraskuussa

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.