Innovaatiokulttuuri

06.10.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Innovaatiokulttuuri

Alustatalous, yhteisöt ja ekosysteemit puhuttavat Amerikassakin. Arvoketjujen muuntamista arvoverkostoissa pohditaan ja edistetään kovaa vauhtia niin palveluissa, valmistamisessa kuin teollisuudessakin. Pelkän tiedolla johtamisen tai yhteydenpidon sijaan täällä puhutaan tehostamisen rinnalla yritysten innovaatiokulttuurista.

Eri toimialoilla on erilaisia uudistamisen ja innovaatioiden kulttuureja. Salesforcen evankelista Jason Wild kiteytti puheessaan yhtiöt neljään eri kategoriaan 1) visionääriisiin johtajiin 2) tutkijoihin ja tuotekehittäjiin kuten lääkeyhtiöt 3) asiakkaiden kanssa tuotteita kehittäviin kuten fmcg – yhtiöt ja 4) markkinavetoisiin toimijoihin esimerkkeinä kauppapaikat ja alustat.

Kiinnostava näkökulma kehittämiseen syntyy siitä miten älykkäät alustat ja data jalostettuna tiedoksi voisivat kehittää yrityksen tapaa innovoida. Aika usea toimiala ja yritys jättää asiakkaat vähälle omassa kehittämisessään. Toisaalta valmistusta ja valikoimaa voisi mullistaa tuottamalla ratkaisuja suoraan asiakkaiden tarpeisiin. Miksi arvailla asiakastarpeita, kun voit kysyä suoraan asiakkaalta tai kehittää toimintaasi kerätyn asiakastiedon avulla?

Mullista innovaatiokulttuuri ekosysteemin avulla.

Ekosysteemeissä on kysymys innovaatioista, kasvusta ja paremmasta liiketoiminnasta. Eli enemmän ja parempaa liiketoimintaa vähemmällä. Liiketoiminnan mahdollisuudet mullistuvat integroimalla älyä osaksi eri prosesseja ja korvaamalla niitä uudenlaisella ajattelulla.

Suomessa on lämmetty hitaasti asiakasyhteisöihin, alustatalouteen ja aitoon innovaatiokulttuuriin, joka ponnistaaa kasvusta, tehostamisesta ja paremmasta asiakastyytyväisyydestä. Meidän tuntuu olevan vaikea uskoa positiivisiin kierteisiin, jossa yritys samanaikaisesti kasvaa, parantaa tulosta ja lisää asiakastyytyväisyyttä. Silti juuri siitä ekosysteemeissä ja yhdessä tekemisestä on kyse.

digitalist-2016-faktatDigitalistit ovat menestyksellä luoneet ekosysteemin 10 yrityksen, tuhansien seuraajien ja satojen tuhansien lukijoiden keskelle kehittämään ja edistämään digitalisaation mahdollisuuksia. Tulokset ovat yksinkertaisesti erinomaisia. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja vaikuttumaan!

Osallistun Salesforcen Dreamforce -tapahtumaan San Franciscossa. Tapahtumassa on mukana myös parikymmentä suurta suomalaista yritystä tutustumassa piilaaksoon ja alueen yrityksiin. Tapahtumasta raportoidaan myös  Suomessa marraskuussa. Lippuja tapahtumaan on varattu jo yli 500. Varaa paikkasi maksuttomaan tilaisuuteen tästä: https://www.salesforce.com/eu/events/details/DF2U-helsinki-3-11-2016/

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.