Vain elämää

05.10.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Vain elämää

Vain elämää on väkevä nimi suositulle ohjelmalle. Se kertoo ihmisistä, jotka antavat elämänsä itsensä toteuttamiselle. Pöydän ääressä istuu joukko suomalaisia huippuartisteja kunnioittamassa toistensa töitä yksi kerrallaan.

Ihailen ihmisiä, jotka antavat elämänsä ja uransa oman osaamisensa varaan ja muiden avoimesti pilkattavaksi. Ihmettelen artistien rohkeutta yrittää ja elää yksin taiteensa kanssa. Arvostan ammattilaiseksi heittäytymistä ja uskallusta elää oman osaamisensa hedelmillä. Useimmilla heistä on vähän tai ei ollenkaan vaihtoehtoja artismille. Musiikki on työ, intohimo ja elämä.

Jokainen artisti on myös yrittäjä ja useimmat heistä samalla työnantajia. He valmistautuvat ammattiinsa läpi elämän soittamalla, laulamalla ja uutta musiikkia väkertämällä. Vain pieni osa yrittävistä pääsee televisio-ohjelmaan muiden ihailemaksi ja kansan haukuttaviksi.

Jokainen oman elämänsä artisti on alaston itsensä, työnsä ja onnistumisensa kanssa.´

Vaatii todellista häpeästä luopumista ja rohkeutta ryhtyä elämään ja yrittämään oman äänensä turvin. Sama pätee tietysti kirjailijoihin ja muihinkin taiteilijoihin. Leipä tulee, jos kaikki onnistuu yli odotusten.

Haluaisin itsekin rohkaistua elämään puhumalla, kirjoittamalla ja opettamalla.

Varmasti siihen pystyisinkin, vaikka heti jos vain rohkeus riittäisi. Valikoimassa ja arjessa näkyy vielä liikaa lainabiisejä ja muiden orkestereita. Aika paljon ajasta menee vielä muiden alihankkijana.

Olisi mahtavaa vapautua yrittämään puhtaasi omien ajatusten ja niiden arvostuksen voimalla.

Katso vielä kerran läpi Vain Elämää.

Kepeäksi ohjelman nimen tekee tieto siitä, että musiikki on ohjelmassa esiintyville koko elämä ja kaikki kaikessa. Parhaimmillaan elämä on silloin kun sitä keräännytään yhdessä jakamaan ja juhlistamaan tunteita säästämättä. Parasta syntyy silloin kun osaava artisti irtautuu itsensä ja muiden odotuksista.

Vain elämää on ohjelma meille, joille elämän väkevä kokeminen on asioista kaikkein arvokkainta.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Timo Nisula
2016-10-05 11:25:29

Minä voin olla oma henkilökohtainen rohkeuskonsulttisi, jotta voit tehdä harrastuksesta työn ja sitten taas työstä harrastuksen. Kohti ääretöntä ja sen yli. (Buzz Lightyear)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.