Konteksti

28.09.2016 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Konteksti

Yksi asia, joka ei meinaa mennä markkinoijille perille on konteksti. Ymmärrys siitä, että ihmiset ovat kiinnostuneita enemmän itsestään ja toisistaan kuin yrityksistä ja tuotteista. Erityisesti verkossa.

Jos haluat myydä maailman parasta pikakahvia, voisit pohtia, voitko luoda yhteisön liikkuvan elämän, matkustamisen ja nautintojen ympärille. Jos myyt jouluun sopivaa tuotetta, luo ennemmin näkemys tämän vuoden joulusta kuin tuputus omasta tuotteestasi. Etsimme neuvoa, ideoita, inspiraatiota ja hyvää meininkiä.

Asian oivaltaminen muuttaa markkinointia. Itsestä kertominen ja tuotteesta oksentaminen muuttuu ympäristön ja kanssaihmisten palveluksi.

Asiantuntijapalveluissa tämä tarkoittaa minulle aktiivista osallistumista, muiden artikkeleiden jakamista, asioiden kuratointia ja omien ajatusten ja työkalujen avointa jakamista. Arvo on kuitenkin toteutuksissa ja asiakaskohtaisissa ratkaisuissa – miksi en antaisi arvoani niille, jotka siitä kiinnostuvat?

Aivan pähkähullu ajatus on odottaa asiakkaan tunnistavan arvoa ja vasta sitten ryhtyä kertomaan siitä.

Jokaiselle tuotteelle löytyy oma kontekstinsa. Maalaaminen liittyy kodin ehostamiseen, joka usein liittyy eri elämäntilanteisiin. Maitotuotteet kuuluvat niin arjen välipaloihin, terveelliseen elämään kuin jännittäviin ruokatrendeihin. Taajuusmuuttajaa tarvitaan pumpun korjaamiseen.

Konteksti ratkaisee verkossa

Haemme parasta jauhelihapastaa, emmekä sanalla Atrian jauheliha. Etsimme reseptiikkaa verkostoista, emmekä ensisijaisesti kaupan tai valmistajan sivuilta. Siirtämällä sisällöntuotantoa ja markkinointia oikeaan kontekstiin, myös tekemisen tulokset paranevat heti.

Aika moni uskoo vielä tuotteen ja itsensä tuputtamiseen. On haastavaa tunnistaa hienoinen ero palvelun ja itsepromootion välissä. Eikä sitä aina tarvitakaan. Tärkeintä on löytää oma yleisö, sieltä kirkastuvat liidit ja kohtaamiset. Ei brändisi tarvi 100% markkinaosuutta eikä kaikkia miellyttävää mietoisuutta.

Tärkeintä on että omat tavoitteesi ylittyvät pitkällä aikavälillä.

Onnittelut VR:lle onnistuneesta matkaketjut –avauksesta. Minullakin on suurempi tarve päästä kotoa perille kuin junaan ja sieltä pois.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.