Akselit

22.09.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Akselit

Jos meinasit kasvaa niin aloita työ oikeasti jo tänään.

Aika, maailma ja ihmiset kulkevat elämässä kuvitteellisen kehityskartan X-akselia. Kulttuuri, arki ja tuttuuden vetovoimat saavat meidät mieltämään päivät, vuodet ja tapahtumat toistensa kaltaisina. Joulusta jouluun ja joka vuosi pikkasen paremmat lahjat. Hiljaa hyvää tulee sanovat varovaiset arjen tallustajat. Tulos perustuu aikaan, vaivaan ja pitkäjänteiseen tuottoon. Joko tunnistat pankkisi narinan?

Sitten on ideoita, jotka synnytetään suoraan isoiksi, vapaiksi, globaaleiksi ja kasvatetaan mahdollisimman suuriksi vanhoista rakenteista piittaamatta. Näitä Y-akselin rakentajia on äärimmäisen vähän. Vain 8% yrityksistä oli jonkun selvityksen mukaan kasvuhaluisia. Varovaiset pitävät Y-akselille synnytettäviä hankkeita vaarallisina. Suurin osa pitää niitä mahdottomina suojateitä katseella hapuillessaan ja kenkien kärkiä tutkiessaan.

Arjen X-akselilla tallustavista syntyy aniharvoin Y-akselin menestystarinoita.
Koko idea, toteutus ja asenne johtamiseen on täysin erilainen. Poikkeuksia on kuten Rovio, joka leimahti vasta 50. Pelin kohdalla. Sittemmin kulku on jälleen muistuttanut enemmän X kuin Y akselin tekemistä, vaikka Hollywood –elokuvan onnistumista onkin turha tippaakaan vähätellä.

Walk The Talk!

Y-Akselin innovaattorit ovat kiinnostavia mutta vaarallisia. Tarvitaan täydellinen tiimi, oikeat sijoittajat, kumppanit ja yksisuuntainen tahto laittaa kaikki likoon lyhyessä ajassa isosti onnistumisen puolesta. Vain onnistumisen alkeita ja todisteita tuloksista rahoitetaan lisää jatkamaan maailman valloittamista.

Liian moni kasvuyrittäjä puhuu maailman muuttamisesta, mutta polkee arjessa viisarikellon tahtiin. Olisi hyvä opetella mitä maailmaa valloittaneet yhtiöt ovat aidosti saaneet aikaiseksi 12 tai 18 kuukaudessa. On hyvä oivaltaa, että meillä kaikilla on yhtä paljon tunteja vuorokaudessa käytettävissä. Kysymys on omista valinnoista ja siitä, että puheiden ohella myös tapahtuu asioita. Jos meinaat maailmaasi muuttaa, niin työ on syytä aloittaa sokka irti –periaatteella heti tänään eikä huomenna.

Uuden luomisen haaste on niin iso, ettei aikaa ole hetkeäkään hukattavissa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.