Mitä jos?

11.09.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Mitä jos?

Eräs suosikkiajatukseni on ”Mitä jos.” Tykkään kyseenalaistaa lähes kaiken ihan vaan viihteen, opin ja jatkuva kehittämisen periaatteen puolesta. On kivaa pohtia mitä kaikkea voi tai voi olla tapahtumatta. On innostavaa pohtia kaikkia käyttämättömiä mahdollisuuksia.

Jokainen kerta päädyn olemaan pääosin tyytyväinen nykyiseen. Ainahan asiat voisivat paremmin olla. Ja usein hetken päästä ovatkin. Uusi tapa elää on halutessa saavutettavissa. Mitä jos on hyvä tapa pohtia vaihtoehtoja, mallintaa niistä pieniä mindmappeja ja tarkastella niin arkea kuin tulevaakin.

Ajattelen, että jotain jää tekemättä tai ainakin miettimättä, jos ei pohdi matkalla kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Elämän päättyminen huomenna on myös yksi vaihtoehto. Tälle illalle kuoleman saapuminen tuntuu epäilyttävältä. Silti sitäkin vaihtoehtoa on hyvä välillä pohtia. Miettiä olisiko valmis kuolemaan tänään ja onko tähän mennessä siunattu elämä vietetty hyvin.

Mitä jos auttaa olemaan tyytyväinen elämääsi.

Mitä jos –ajattelu mahdollistaa elämän pohtimisen aivan alusta alkaen. Mitä jos aloittaisi uuden elämän tänään tai huomenna? Mitä jos tekisikin jotain ihan muuta. Kuten sanottu, hyvin pohditut ja huolella tehdyt valinnat yleensä johtavat tyytyväisyyteen arjessa. Ainahan sitä voisi tietysti muutakin.

Sana on selvä. Pohdi kaikkia vaihtoehtojasi ja mieti elätkö juuri niin kuin olet ajatellut. Jos ajattelet, ettet saa maailmalta juuri haluamaasi, mieti onko ongelma itsessä vai ympäristössä. Ajatteletko mahdottomuuksia vai eikö maailma ole vielä valmis ajatuksiisi.

Mitäjos –pohdinta ei ole jatkuvaa tyytymättömyyttä, vaan aivobiikkiä parempaan ajatteluun, uusiin ideoihin ja innostumiseen arjesta. Suosittelen lämpimästi aloittamaan tyhjältä pöydältä ja piirtämään kaikki mitäjos –vaihtoehdot pienelle kartalle. Pohdi sitten onko valittu polku oikea ja mitä kaikkea muuta elämällä voisi olla sinulle tarjottavana.

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.