Pelikentät

01.09.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Pelikentät

Palkka juoksee ja arki suhisee. Asiat etenevät ja elämä voi hyvin. Mitä enempää tulevalta voisi toivoa?

Olen puhunut asiakkaiden kanssa viime viikkoina ristiin brändeistä, henkilöistä, osaamisesta, kasvusta ja tuloksista. Harva oivaltaa asioiden olevan suoraan ja ristiin kytköksissä toisiinsa. Harva osaa ajatella että kasvun, kehittymisen ja seuraavan pelikentän saavuttamiseksi on tehtävä rajusti työtä ennen tuloksia ilman varmaa tietoa asioiden onnistumisesta.¨

Muistan nuoruudestani sanonnan ”Näytä siltä, että olet jo valmis seuraavaan tehtävään.” Se oli hyvä neuvo nuorelle miehelle. Esiinny ja käyttäydy kuten esimiehesi tai ainakin valmiilta lisävastuuseen.

Mandaatti tehdä uutta ja isommin tulee aina maksavilta asiakkailta. Heidän on arvostettava yrityksesi tai osaamisesi seuraavaan tehtävään. Mieti keneltä yritykset ostavat mielellään tai millaisia ihmisiä tehtäviin palkataan.

On päivän selvää, että jos pelaa kansallista sarjaa, mutta haluaa ammattilaiseksi rapakon taakse on reenattava, elettävä ja viestitävä kuin ammattilainen. On uskallettava olla valmis tekemään asioita seuraavalla tasolla. Luotettava itseensä ja tekemiseensä, vaikka ympäristö ei lippua mestaruustasolle vielä anna.

On hämmentävää kuinka paljon luotamme tulevaisuutemme yksinkertaisten ceeveiden, tutkintojen ja kokemusten varaan. On ihmeellistä miksi yritykset rakentavat markkinointiaan tämän päivän liiketoimintaa varten. On kirottua, kuinka moni ajattelee markkinoinnin tehtäväksi pelkästään tuottaa yritykselle liidejä uusia asiakkaita varten. Markkinoinnin tehtävä on kasvattaa yrityksen tai yrittävän arvoa markkinoilla. Valmistella ja viestiä valmiudesta suurempaan vastuuseen.

Yritykset kertovat asioiden toimivan hyvin. Heidän tekevän juuri sopivasti asioita tähän tilaisuuteen. Samaa sanovat monet työnhakijat. Pätevyyden ja kokemuksen riittävän uuteen tehtävään. Harva katsoo asioita tulevaisuuteen. Miksi tyytyä minimiin kun maksimikin on tarjolla. Rajoja ei luo ympäristö eikä yritysten ja ihmisten osaaminen vaan oma mieli ja sen kyky kuvittaa tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Oletko koskaan pohtinut mitä kaikkea voisit olla jos todella sitä haluaisit ja uskaltaisit yrittää?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.