Helsinki

08.08.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Helsinki

Älä huoli en ole lähdössä ehdokkaaksi. Viihdytin silti mieltäni pohtimalla mitä minä tekisin jos olisin ehdokkaana kotikaupunkini Helsingin edustajaksi.

Olen rakastunut Helsingin henkeen. Pidän siitä miten kaupunkia kehitetään, kulttuurista, kansalaistoiminnasta ja meiningistä. Helsinki on in. Helsinki on hot. Hyvä.

Minä toivon kaupungin valtuutetuilta näkemystä koko alueen kehittämisestä nyt ja pitkäjänteisesti. Minä haluan valtuustoon ja erityisesti kaupungin hallitukseen aidosti Helsingistä välittäviä ja sitä kehittäviä, osaavia ihmisiä.

Ensin on katsottava kaupunkia isossa kuvassa. Ilmasta katsottuna Helsinki on selkeästi yksi maantieteellinen alue Itämeren mutkassa. Tuossa näkyy lentokenttä, tuolla kehätiet, keskusta ja meri. Merta aivan kaikkialla. Ei ole kolmea kuntaa vaan yksi maantieteellinen kokonaisuus, jolle ihmiset ja elämä levittäytyvät. Pidetään kiinni ja huolta metropolialueen tulevaisuudesta. Asiat on nähtävä ja johdettava kokonaisuutena. Alueellinen osaoptimointi johtaa puskaan.

Ajetaan siis yhtä ja yhteistä, isoa Helsinkiä. Jos harmittaa, voidaan nimi valita nopalla vaikkapa Vantaaksi, Espooksi, tai Kauniaisiksi. Sillä ei ole väliä, vaan sillä mitä täällä tapahtuu, miten asuminen, liikenne ja liiketoiminta sujuvat.

Piirretään kartta verkkoon alueen tulevaisuudesta. Mitkä ovat ne alueelliset visiot, hankkeet ja ajatukset, jotka pitävät alueen vetovoimaisena? Miten täällä eletään vuonna 2050? Mitkä ovat ne ”voitettavat taistelut” jotka varmistavat alueen elinvoiman?

Mistä kaupunki tekee rahansa nyt ja tulevaisuudessa? Miten kaupunki voisi investoida lisää siten, että se varmistaisi verotuottojen kasvun tulevaisuudessakin? Miten kansainvälistetään aluetta lisää ja kasvatetaan kansainvälisten yritysten toimintaedellytyksiä kaupungissa.

Sitten piirretään kuva tulevaisuuden elämästä Helsingissä. Kirjoitetaan tarina siitä miten täällä eletään nyt tulevaisuudessa perheenä, sinkkuna tai pariskuntana. Kerrotaan mitä kaupunki tarjoaa ja mitä se haluaa asukkailtaan. Kannustetaan asukkaita visioimaan, ideoimaan ja osallistumaan yhteisiin hankkeisiin. Viedään koko Helsinki ketterästi pohtimaan ja johtamaan kehittämistä yhdessä. Ei ole vain luottamusmiehiä, virkamiehiä ja kansalaisia vaan pelkästään entisiä, tulevia ja nykyisiä helsinkiläisiä. ONE Helsinki on se mihin minä uskon ja minkä puolesta minä tekisin kampanjan. En itseni, puolueen, politiikan enkä minkään muun paitsi yhteisen asian ja asioiden hoitamisen puolesta.

One Helsinki – elä ja edusta Helsinkiä!

Ensi vuonna taitaa olla taas kuntavaalit. Ärsyttää ajatus ehdokkaista, jotka pitävät niitä ponnahduslautana valtakunnan politiikkaan. Oksettaa ajatus ehdokkaista, jotka latelevat kantoja Nato-asioista kun kysymys on kuntatalouden johtamisesta. Inhottaa paperiset ehdokasprofiilit, jotka edustavat 70-luvun käsitystä vaikuttamisesta. Harmittaa puoluepolitiikan sotkeminen asuinpaikan asioihin. Ehdokas! Astu ehdolle asuinpaikkasi, sen hengen, arvojen ja tulevaisuuden puolesta. Unohda kaikki epäolennainen ja pidä huolta, että aidosti osaat kuntasi tai kaupunkisi asiat hyvin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Olli O.
2016-08-08 11:55:09

Niin ympäripyöreästi kuvattu, että miksei kukaan poliitikko allekirjoittaisi tätä.

Siihen ne yhtäläisyydet sitten loppuvatkin. Erimielisyyttä alkavat siitä, että miten metropolialueen päättävä elin muodostetaan ja mitä varoja se hallitsee. Toisaalta jos tarvitaan metropolihallinnon lisäksi myös kaupunginosavaltuustot, koska pelkästään Helsingissä kukaan ei voi tietää kaikkia kaavoitusongelmia.

Kuuluuko 2050 Helsinkiin yksityisautoilu? Pitääkö Nurmijärveltä päästä omalla autolla ytimeen töihin?

Yhden tahon mielestä Helsingin verotulojen kasvu turvataan sillä, että tänne rakennetaan taloja ja asuntoja 'hyville veronmaksajille' - esimerkiksi yhteiset rannat kaavoitetaan tonteiksi villoille. Toisten mielestä Helsingin pitää palvella ihmisiä tulotasosta riippumatta, koska se luo monikulttuurisen ilmapiirin.

Asukkailta palautetta pyydettäessä sorrutaan helposti äänekkään vähemmistön palvelemiseen. Henry Fordin sanoin: jos olisin kysynyt asiakkailtani, he olisivat pyytäneet nopeampaa hevosta. Kuinka moni maallikkokin visioi hyperloop-junaa?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2016-08-08 19:59:33

En ajattellutkaan kirjoittaa tässä MITÄ pitäisi tehdä vaan millaisen ehdokkaan ja kampanjan minä rakentaisin. Kiitos kommentista! #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.