Aika

25.07.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Aika

Aika puhuttaa minua. Yritän ymmärtää paremmin aikaa, sen kulkua ja edistymistä. Ajan ymmärtäminen oikein auttaa oivaltamaan mitä kannattaa ja mitä ei kannata yrittää. Kaikelle on aikansa.

Sekuntiviisaria tuijottamalla yhden minuutin saa tuntumaan ikuisuudelta. Aktiivisena päivänä ihminen saa ihmeitä aikaiseksi. Toisaalta on paljon asioita, jotka etenevät vähän tai taaksepäin vuosikymmenessä.

Hyvällä lomalla ajan kulku ja ymmärrys kellosta, päivistä ja kalentereista katoaa kokonaan. Aivojen tietää levänneen kun salasanat tuntuvat tutuilta, mutta niiden palauttaminen muistiin tuntuu vaivalloiselta. Amerikkalaisten dokumenttien mukaan vankilassa ajan taju ja vuosien kulku saattaa hävitä kokonaan.

Ehkä luopuminen aikatauluista antaa parhaiten viitettä siitä, miten ihmisen tulisi elämänsä aikaa kuluttaa. Ajan edessä olemme lähtökohtaisesti yhdenvertaisia. Puhtaalta pöydältä katsottuna meillä jokaisella on yhtä paljon tunteja ja minuutteja vuorokaudessa. Vasta lähdön jälkeen alamme itse määrittelemään miten ja mihin aikamme kulutamme.

Haluaisin oppia pohtimaan oikeaa aikaa, aikatauluja ja ajoituksia paremmin. Pahimmillani pohdin, miksei yritysten osinkojen kertymistä näytetä reaaliaikaisesti vuosittaisten laskelmien sijaan, parhaimmillani osaan arvata oikein millaisia ajatuksia ja asioita yritykset seuraavaksi tarvitsevat. Näiden välissä kulkee paljon virheellisiä ajatuksia ajasta ja päiviäkin väärien ajatusten vallassa.

Eräs tapa arvioida itseään on irrottaa itsensä hetkeksi ajasta ja pohtia aikaa, ajankäyttöä, vuosikymmentä ja kertyviä vuosia. Viekö aika sinua ja elämääsi eteenpäin ja mitä sillä on sinulle seuraavaksi tarjottavana? Menikö edellinen vuosi suunnitelmien mukaan ja oletko onnellisempi kuin edellisenä lomakautena? Aika ja sen mittaaminen on oivallinen tapa löytää itselle oikeat asiat ja paikat oikeisiin aikoihin.

Tärkeintä on vain muistaa, että vaikka aika on meille yhteinen, ei käsitys asioista ja paikoista tahdo kohdata ilman tiivistä yhteistyötä matkaasi jakavien aikalaisten kanssa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.