Some

16.07.2016 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Some

Lomakausi verkossa alkaa vuosittain ilmoituksilla somepaastoista. Ihmettelen vähän ajattelua. Eihän radio-, lehdistö- tai televisiopaastostakaan tarvitse erikseen tiedotetta lähettää. Aika valjuksi jää Ranskan tai Turkin tapahtumien seuraaminen ilman kansainvälistä sisältöä suoraan lähteistä.

Seuraavaksi tulevat vapaaehtoiset järjestysmiehet, jotka postaavat somessa muille ehdotuksia luopua somettamisesta keskellä kesää. Ikään kuin kaikkien on vaiettava lomalla ja teeskennellä olevansa ilman ajatuksia, vaikka jokaiselle kyllä antaisi vapauden itse päättää niin lomasta kuin somettamisestakin. Rentoutumisen tarpeesta olemme varmasti jokainen samaa mieltä.

Tänä kesänä muutama fiksu pääsi yllättämään kesäohjeistuksissa. Kesähän on parasta aikaa päivittää someprofiili vastaamaan aikaa ja tekemistä. Milloin muulloin on parempi aika huoltaa ajattelua kuin silloin kun on rauhallista ja kaikki kunnossa? Yrityksiäkin pitäisi kehittää eniten silloin kun kaikki on kunnossa, eikä sitten kun jotain ikävää osuu tuulettimeen.

Ajattelin oman someprofiilini (TW, FB, LI, Ss, .COM) reflektoivan hyvin tekemistäni. Kuinka väärässä olinkaan. Olimme juuri kauden lopuksi kirkastaneet uusia tuotteita ja ajattelua tulevalle syksylle. Huomasin heti monta epäkohtaa omassa tekemisessäni. Keskeisiä asioita jää sanomatta. On haastavaa muistaa sanoa kaikki olennainen asiakkaan puolesta.  Omalla kohdallani tuotteistus, argumentaatio ja referenssit huutavat poissaolollaan. On vaikea elää kuten opettaa. Kaikkein vaikeinta on varmaankin itsensä konsultoiminen. On todellakin syytä katsoa peiliin aika ajoin ja pohtia mitä muut siellä näkevät.

Muutenkin asiakaslähtöinen ajattelu verkossa näyttää olevan eri yhteisöille todella haastavaa. Yritystenkin on selvästi vaikea nähdä, että aidosti asiakaslähtöinen toimintamalli ennakoi, ehdottaa ja promotoi pyytämättä mahdollisen asiakkaan puolesta, eikä odota, että asiakas löytää itse tiedot, innostuu, aktivoituu ja tekee positiivisia päätöksiä. Asiakkaan työllistäminen ”aktiivisesti odottamalla” on vain käsittämättömän vanhanaikaista ja tuotantolähtöistä ajattelua.

Some kuntoon kesällä!

Päivittäinen harjoittelu verkossa ja aktiivinen tiedolla johtaminen kertovat miten ja mistä yleisöt, liidit ja asiakkuudet syntyvät. Jokaisen tulisi ymmärtää vuonna 2016 ihmisten parveilevan sosiaalisten medioiden solmukohdissa kotisivuilla surfailun sijaan. En keksi yhtään syytä miksi itse päättäisin mennä jonkin yrityksen palveluun ilman aktivoitumista hakukoneessa tai jossakin sosiaalisen median palvelussa. Aktiivisen tiedon ryhmittymisen verkossa näkee myös globaalien medioiden innostumisesta aktivoitua erityisesti Facebookissa.

Jokaisen työnhakijan, yrityksen ja yhteisön tulisi pitää huolta, että koko ”asiakkuusputki” toimii verkossa hakukoneista aina asiakastietoon ja toimituksiin saakka.

Varmistamalla holistisen asiakaspolun verkosta kasvaa uutta liiketoimintaa ja asiakkuuksia kalastava työkalu. Käytettävissä olevista kanavista verkko on varmasti kustannustehokkain ja paras pitkällä aikavälillä. Siksi siihen kannattaa satsata. Jos verkko ei tuota liiketoimintaasi lisää, teet yksinkertaisesti jotain väärin. Asiakkaat eivät ole väärässä. Joko sinä tai yrityksesi ei onnistu riittävällä tasolla. Ohessa karkea malli asiakkuusputken rakentumiseen.

Itselläni (.com) liikenne rakentuu 25% suoraan 25% hakukoneista ja 50% somesta. www.villetolvanen.com saavutti juuri 1.3M sivulatausta.

Asiakasputki

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ville Tolvanen
2016-07-24 11:26:58

Innostuin itsekin päivittämään profiiliani ja konkretisoimaan palveluitani. Vielä pitäisi Linkedin ruuvata aikaan kiinni. Uusi profiili löytyy valikosta "villen tarina" https://www.villetolvanen.com/fi/villen-tarina/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.