Rima

28.06.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Rima

Eilinen Islannin mestarillinen jalkapalloilu sai taas pohtimaan elämää, menestymistä ja riman asettamista. Pitäisikö nauttia kesästä ja palloilusta vai janota tavallista parempia tuloksia.

Vastaus ei missään tapauksessa ole joko tai vaan ehdottomasti sekä että. Jokaisen on syytä nauttia ja olla tyytyväinen tuloksiinsa. Pieni armollisuus itseään kohtaan pitää tohtorit mainoskasvoina.

Silti pienen venyminen ja voitto suuresta viihdyttää aina. Islannin urotyö muistuttaa Suomen asemasta maailmassa. Olemme lähtökohtaisesti monessa asiassa takamatkalla, mutta onnistuneet luomaan hyvinvointivaltion vertaansa vailla.

Mestaruuden muuttuvat kuitenkin haalistuneiksi muistoiksi, jos emme suostu muuttumaan ajan mukana. Suomi on virallisesti Euroopan sairas mies ja taloudenpidoltaan Euroopan heikoimpia. Silti tuntuu, että jokaiseen muutokseen suostutaan vasta pakon edessä.

Ihminen on erikoinen eläin. Yrittää repiä irti iloa huonoistakin saavutuksista, eikä suostu muutoksiin vaikka edessä siintäisi entistäkin parempi paratiisi.

Englannin kaksi lähtöä viikon sisään osoittivat jälleen todeksi teorian ihmisten todellisesta johtamisesta.

Tunteet komentavat älyä riippumatta siitä mitä mieltä sinä asiasta olet.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.