Sokeus

04.06.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Sokeus

Olemme jokainen jollain tavalla sokeita. Vaikeinta on nähdä juuri niitä asioita, joiden puuttumista ei osaa edes kuvitella. Siksi oman ymmärryspiirin ulkopuolelta tulevia muutoksia on lähes mahdotonta hallita.

Viime aikoina Suomessa on kirjoitettu kiinnostavia kannanottoja siitä osataanko Millenium –palkinnon arvostusta rakentaa tai onko maassa aivan liikaa insinöörejä. Todellisuudessa kenenkään koulutuksella tai asemalla ei merkitystä asioiden menestymiseen vaan asenteessa ja ymmärryksestä siitä mitä puuttuu tai miksi asiat menevät pieleen.

Oman sokeuden poistaminen tai näkökyvyn parantaminen onkin haastava homma. Ensin on katsottava syvälle peiliin ja tutkittava millaista palautetta maailma tekemisestä todellisuudesta antaa. Olitko aidosti läsnä edellisessä kohtaamisessa ja syntyykö ryhmätyöstä toivottavia tuloksia? Maailman antamaa palautetta on verrattava omiin puheisiin ja tekoihin. Teetkö aidosti sitä, mistä puhut ja saatko puheesi todennettua tilinauhalle?

Tiedostamaton ei muutu tiedoksi ilman jatkuvaa palautetta ympäröivästä maailmasta. On rohkaistuttava kritiikin kohteeksi, pyydettävä apua ammattilaisilta sekä aidosti kaiveltava ystäviltä mitä meininki todentaa heille arjesta ja elämisestä. Luulemme keskustelevamme asioista, mutta tuskin kukaan tuttusi kertoo sinulle rehellisesti mitä näkee, jos et aidosti haasta ystävääsi palautetalkoisiin.

Jos Suomessa ei osata markkinoida, se on markkinoivien ongelma. Oman osaamisen arvon markkinointi ei mene jakeluun. Jos johto ei ymmärrä, on vain yritettävä opastaa tai odotettava johtajan vaihtovuoroa. Ole itse aina se muutos jota odotat.

Suurimmat taittovirheet elämässä liittyvät asioiden onnistumiseen. Kuvittelemme että liiketoiminnalle on kysyntää, erehdymme luulemaan asiakkaiden ajattelevan tai jopa ihannoivan meitä, kuvittelemme asioiden syntyvän vähällä ja pienellä yrittämisellä. Yksinkertaisesti olemme sokeita maailman suuruudelle ja tekojemme pienuudelle. Siksi on ymmärrettävä miten vähään, sitkeästi ja kerta toisensa jälkeen meidän on panostettava asioiden onnistumiseksi. Siksi taas huomenna tehdään parempaa entistäkin vähemmällä. Se on suorin tie kasvuun ja isompiin asioihin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Tapio Lehtinen
2016-06-04 11:27:40

Markkoinnin sokeus....siihen törmää joka päivä.
Olemme maailman parhaan mangopyreen maahantuoja, emme me ole myymässä Teille maailman parasta Mangopyrettä, vaan maailman parasta Mangovanukasta tai -rahkaa.
Näin ajattelin, varmaan myös punastelin, en saanut puheenvuoroa, mutta olimme Suomen suurimman toimijan kanssa kasvotusten. "Olemme maahantuoja ja te olette valmistaja. Tuomme Teille myös kontaktoimamme valmiin asiakaskunnan, julkishallinnon ateriapalvelut, joilla näkäisiä suita ruokittavina n. 250.000 hlö /päivä.
Tämä kaikki MaailmanParhaanMangoPyreen mukana. Mikä olisi aikataulu?" Vastaus: Meidän täytyy viedä nämä asiat meidän laboratorioon tutkittaviksi ja sitten kuunnella makuraatia. Mennään sen mukaan. "Mitä??" Toinko jotain niin suurta heidän ymmärryspiirinsä ulkopuolelta?
Yritän jatkaa "olemista itse aina se muutos jota odotan".
Kiitos!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.