Idolit

31.05.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Idolit

Tarvitsemme jokainen idoleita. Ihmisiä, jotka valaisevat meille oikeaa latua. Antavat aihetta ihailuun, uskoa omiin tavoitteisiin ja rohkeutta jaksamiseen. Henkilöitä, jotka saavat asiat näyttämään arjessa ja elämässä helpolta.

Idolin tehtävä on avata oma elämänsä muiden arviointia varten. Olla esikuva ja antaa tarttumapintaa perässä pyristelevien ihmisten vahvistukseksi. Idolit ovat tunnemaailman vitamiineja. Saamme itseemme lisää löytämällä meille sopivia arvoja esikuvistamme.

Minulla on paljon erilaisia idoleita. Jokaisnen tulisi tutkia itseään ja tunnista omansa. Kuunneltava omaa sydäntänsä löytääkseen sitä puhuttelevat äänet. Tai kasvot ja kuvastavat teot arjessa. Arjen sankarit saattavat olla idoleina kaikkein väkevimpiä.

Idolit tekevät rohkeasti asioita edellämme. Idolit auttavat meitä uskomaan ja jaksamaan arjen taaperrusta. Jokainen tarvitsee ja saa luvan nauttia esikuvistaan.

Olen usein päätynyt pohtimaan vaikuttamista verkossa artistien kautta. Jonkinlainen artismi ja halu tulkita ajaa itseänikin kirjoittamaan julkisesti. Rohkeudessa häpeästä luopumisessa olen velkaa usealla idolilleni.

Yhden sanan otsikot ovat tribuutti Toni Wirtaselle, jonka sanoituksia arvostan ja joka jossain sanoi, että sadan biisin jälkeen on vaikea löytää uusia aiheita sanoituksille. 900 kirjoituksen tuntumassa haastan itseäni yhä löytämään uutta sanottavaa samaista Wirtasta ihaillen.

Henry Rollins on puhuva pää, joka inspiroi löytämään ideoita arjesta, Dave Grohl pystyy energiallaan räjäyttämään stadionin. Monesta muusta artistista, maalarista ja kuvaajasta löytyy voimaa kuvata hetki ajattomaksi viestiksi ajasta.

Olen päättänyt antaa ajatukseni yhteisesti arvioitaviksi. Aion olla jatkossakin elossa ja jakaa sanottavani. Peilaan tunteitani verkossa itselleni ja niistä kiinnostuneille. Ehkä onnistun antamaan inspiraation jollekin toiselle itseään ja elämäänsä pohtivalle. Kannustan etsimään itsellesi arkeen rohkeasti idolit, jotka vahvistavat sitä mitä elämässäsi edustat.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Asko Rantala
2016-05-31 06:32:20

Ville puhunee lähinnä musiikkialan tekijöistä, joita nuoriso pitää idoleinaan. Jotkut ovat sanoittaneet jopa pari tuhatta kappaletta. Minäkin pidän joistakin niistä. Itse olen lähinnä arvostanut hyvää tuotekehitystä, siis ihan tavaratuotannossa ja markkinoinnissa. Mykyisin paljon parjattu Nokia oli hyvä tuotekehittäjä ja markkinoija. Sen elinkaari vain oli lyhyehkö. Jokaisella alalla on huippunsa. Arvostan niitä ihmisiä, mutta en kyllä sano heitä idoliksi.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Susanna Saarenpää
2016-06-07 07:56:44

Palasin nyt kolmannen kerran tähän kirjoitukseen, mikä on niin totta, ihan omia ajatuksiani. En tiedä kuinka monta tutkimusta on tehty "idolismista", mutta totta viekööt se olisi mielenkiintoinen aihe tutkia laajemminkin. Ville kannustaa etsimään idoleita, jotka vahvistavat sitä mitä elämässäni edustan. Tätä jäin miettimään. Voiko ihailtua henkilöä kutsua idoliksi, jollei tämä edusta jotain, mitä minä elämässäni edustan, tai ainakin pyrin edustamaan? Kelasin läpi oman elämäni idoleita, jotka alkuun tuntuivat sotivan tätä ajatusta vastaan - hehän ovat vain idoleita, ihailemiani henkilöitä, mutta eivät edusta omaa elämääni? --Paitsi että kyllähän edustavat. Mike Monroen positiivisuus, aitous ja lapsenmielisyys. Zlatan Ibrahimovicin määrätietoisuus ja välillä jopa tietynlainen röyhkeys. Iggy Popin rosoisuus. Kyllä ne on. Onhan ne.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2016-06-07 18:00:53

Kiitos. Mukavaa että aihe puhutti ja löysit siihen vielä oman polkusikin! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.