Markkinointi

20.05.2016 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Markkinointi

Olen ilokseni päässyt alkuvuodesta mukaan muotoilemaan tavallista parempaa markkinointia. Siis pohtimaan miten markkinointi viedään digiaikaan. Käytännössä fiksuimmat ovat heränneet pohtimaan miten uusi ja vanha tekeminen yhdistetään synergiseksi kokonaisuudeksi. Ratkaisemme miten eri viestit, sisällöt, kanavat ja toiminta yhdessä vaikuttavat parhaiten.

Markkinoinnin uudistaminen digiaikaan vaatii poikkeuksetta suunnittelu- ja johtamiskulttuurin uudistamisen.

Oma totuuteni markkinoinnista yhdistää yrityksen oman toiminnan, avoimen viestinnän ja kommunikaation omissa kanavissa, toimenpiteitä huomion ansaitsemiseksi ja kasvattamiseksi yleisön joukossa ja edellä mainittujen asioiden tukemista maksetulla medialla. Toistaiseksi kaikissa hankkeissa näytettäisiin päätyvän tukemaan mainonnalla sitä mikä toimii sisältönä muutenkin. Rakentamaan siis yrityksen omalle tekemiselle entistäkin suurempia yleisöjä.

Kaikki alkaa analytiikasta. Brändi kytketään mittareihin elintoimintojen ymmärtämiseksi. Ilman palautetta oikeaa hoitoa verkossa on mahdotonta määritellä. Kävijämäärät ja kontaktit omissa ja ansaitussa kanavissa paljastavat nykyisten toimenpiteiden onnistumisen verkon osalta. Fyysisen maailman mittarit on liitettävä samaan patteristoon oikean kokonaiskuvan luomiseksi.

Hyvälle alustalle luodaan brändistrategia, markkinointistrategia ja toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Yritysten on järkevämpää valita tuote- tai palveluviestien sijaan konteksteja, jotka kiinnostavat suurempia yleisöjä. On keskeistä ymmärtää, missä kontekstissa asiakas tuotteitasi hamuaa. Ymmärryksen päälle on järkevää rakentaa luovia ideoita kanavariippumattomiksi konsepteiksi, joita hyödynnetään pitkäjänteisesti kaikissa kanavissa.

Sisällöt perustuvat konsepteihin ja rakentavat sillan yleisöjen ja yrityksen välille. On tärkeää ymmärtää toimivatko sisällöt ja aiheuttavatko ne kontaktointia, reagointia tai kohtaamisia. Ilman reaktioita sisältömarkkinoinnin suorittaminen on lähes arvotonta. Jos et pysty tavoittamaan omilla sisällöilläsi joko ajattelussasi tai toimintatavoissasi on parannettavaa.

Kampanjointi omissa, ansaituissa ja lopulta maksetuissa medioissa vie hyviä ajatuksia, ideoita ja sisältöjä laajemmille yleisöille. Rahaa tulisi olla aina varattu panostusten pienentämiseen tai suurentamiseen onnistumisten ja tulosten mukaan. Ennakkoon kiinnitetyt mediapanostukset ja valikot eivät kuulu enää tälle vuosikymmenelle. Markkinoinnin tehtävä on luoda toimintaa ja reagoida kaikkeen palautteeseen ja sen puutteeseen reaaliajassa.

Moderni markkinointi ei kehity vuosittain vaan päivittäin. Nälkäinen markkinointiryhmä kumppaneineen istuu viikottain ja kymmenen kertaa vuodessa laajemmin. Näkymä on tuttu uutishuoneista. Ruuduissa pyörivät numerot ja keskusteluissa tulokset. Haasteita ratkotaan avoimesti ja parempia ratkaisuja yhdessä ja erikseen koko verkoston kanssa. Ei ole mitään niin suurta tai pientä, ettei sitä voisi pohtia tai parantaa yhdessä.

Tärkeintä on ymmärtää, että brändäytyminen on pitkäkestoinen sarja oikeita tekoja oikeissa paikoissa ja markkinointi uupumatonta uurastusta arjessa aitojen ja arvokkaiden brändien synnyttämiseksi.

ps. kuva pesäpallokentästä kuvaa arjen toimintaa ainakin minulle parhaiten.

Dia1

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.