Rock opettaa

18.04.2016 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Rock opettaa

Miksi kuluttaa tyhmää organisaatiota kun on sieluja, kasvoja ja kovia nimiä tarjolla?

Kyllästyttääkö kymmenien konsulttien ja toimistojen jupinat siitä mitä juuri tänä keväänä ja seuraavaksi pitäisi olla tekemässä? Tuntuuko arki kirkkaalta kuin tiskivesi. Älä huoli, nuoruutesi idoli kertoo sinulle lähes kaikki vastaukset.

Mitä jos tulevaisuuden arvailun sijaan oppisit heiltä, jotka ovat jo digitalisaation murroksen paremmalla puolella? Musiikki oli yksi ensimmäistä verkostoihin karanneista, joten katsotaanpa mitä voimme artisteista oppia?!

  1. Luo asiakassuhde. CD-levyt ja musiikin tuottojen kadottua Napsteriin artistien oli ryhdyttävä tienaamaan enemmän konserteilla ja oheistuotteilla. Tarvittiin tarttumapintaa fanisuhteeseen ja työkaluja asioiden myymiseen suoraan kuluttajille verkossa.
  2. Synnytä media. Lähes kaikki isot bändit ovat merkittävää mediatoimintaa. Tapahtumamediat, tallenteet, striimaus ja valokuvat ovat keskeinen osa paitsi liiketoimintaa niin brändien rakentamaan yleisöä, asiakkuuksia ja liiketoimintaa
  3. Myy useampia tuotteita samalla brändillä. Isotkin bändit myyvät melkein mitä tahansa. Itsestään, oikeuksistaan, tapahtumista sekä oheistuotteina. Kaikilla amerikkalaisilla on aina sponsoreita mukana heidän kiretäessään kuluttajia tapaamassa ja rahastamassa.
  4. Kasvollista yrityksen julkisivu. Artistit ovat parhaita käyttämään somea luonnollisella tavalla. Katso kuin luontevasti he kertovat arjestaan verkossa. Tulevista, menneistä ja odottamistaan keikoista.
  5. Pidä yleisöstäsi huolta uudistumalla, luomalla, kiertämällä ja jakamalla ahkerasti. Maailmassa on aivan liikaa aivan kaikkea, joten älä turhaan pidä kynttilääsi vakan alla. Anna käyttäjien valita mitä, missä ja kuinka paljon kuluttavat. Ole oman elämäsi Spotify, Netflix tai Amazon.

Lopeta arvailu, tuskailu ja ihmettely verkossa ja ryhdy elämään siellä. Korporaatiot, kehnot yritysesitykset ja muovinen tapa viestiä on tuomittu häviämään ihmisten keskellä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Hannu Mikkola
2016-04-19 15:39:46

Polku kohti valaistumista lähti liikkeelle jo muutama vaihe aiemmin:

0.4: pidä väkisin kiinni vanhasta formaatista, vaikka tekniikka ajaa ohi. (cd vs digitaaliformaatit)
0.5: heikennä vanhan formaatin laatua ja tee siitä käyttökelvoton (kopiosuojatut cd:t)
0.6: tuo uuden formaatin mukainen tuote, mutta tee siitä hankalakäyttöinen ja toimittajasidottu, ja heikennä samalla käyttöoikeuksia yksipuolisesti (drm-suojatut tiedostot)
0.7: haasta asiakkaasi oikeuteen
0.8: syytä teknologiayhtiöitä kehityksen etenemisestä
0.9: luovuta

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2016-04-20 07:08:26

Kiitos Hannu! Olet aivan oikeassa - murros alkaa paljon todellisia vaikutuksia aemmin... ja yleensä uudistuksiin reagoidaan juuri väärällä tavalla. Kielletään viimeiseen asti .... Erinomainen lisä "opetukseen" KIITOS

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Zaki Azedani
2016-04-20 18:36:36

Mainio teksti!

Artisteilta on paljon opittavaa markkinoinnin saralla, varsinkin tuo kasvollistaminen. Siinä Paulig on tehnyt hyvää työtä jo pitkään Paulan avulla. Nyt Helsingin Energiakin (Helen) on luomassa itselleen ainakin väliaikaiset kasvot Yrjö Uusivirran muodossa.

Tämä artikkeli sai minut muistamaan, että ensimmäiset tilaamani uutiskirjeet kuuluivat juurikin isoille artisteille/rockbändeille kuten Metallica ja The Offspring.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Joonas Tammisto
2016-05-02 15:58:05

"0.4: pidä väkisin kiinni vanhasta formaatista, vaikka tekniikka ajaa ohi. (cd vs digitaaliformaatit)". Lisäisin tähän tuon mustan kullan, eli vinyylilevyn. Ei se kehitys ja uusi formaatti ole pelkkää digiä, vaan myös analogista (vaikka juuri tämä onkin vanhasta formaatista kiinni pitämistä ja siihen palaamista) ja asiakkaan tarpeeseen vastaamista. Ja tässä tapauksessa analoginen on kaunista, hyvin kaunista.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.