Digitalistin 10 käskyä

31.03.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Digitalistin 10 käskyä

10 lähes tärkeintä ohjetta digitalistille.

 1. Suomessa on yhä edelleen maailman paras päätelaitteiden ja verkkoyhteyksien infrastruktuuri. Olemme huonoja soveltamaan älykkäitä prosesseja yritysten ja julkishallinnon tehostamiseen ja kasvattamiseen.
 2. Digitalisaatio ei ole pelastus vaan pääosin toimialoja murskaava voima. Tähän mennessä arvoketjuja on mennyt uusiksi matkailussa, musiikissa, mediassa ja osittain kaupassa. Lisää tulossa, siksi ”muutu ennen kuin on pakko muuttua”
 3. Mikään ei muutu, jos kukaan ei suutu. Tarvitaan keskustelua ja puhetta mahdollisuuksista ja muutoksista. Ihmisten on nähtävä parempi vaihtoehto ja tulevaisuus suostuakseen muutokseen.
 4. Investoinnit uuteen tekemiseen ja mahdollisuuksiin ovat yhä edelleen liian pieniä suhteessa palveluiden kiinnostavuuteen, käyttöön ja kasvuun.
 5. Digitalisaatio on 95% kulttuurimuutosta ja 5% teknologiaa. Siksi muutosjohtaminen on aloitettava heti, eikä kun ”asiakkaat ovat valmiita.” Kulttuurin muuttaminen on aina hidas ja vaikea prosessi.
 6. Digitalisaation epäsuorat vaikutukset ovat usein suoria suurempia. Kaupan kansainvälistyminen, amerikkalaiset mediapalvelut, kuluttajat ja muut yhteisöt kilpailevat rinnallasi. Älä aliarvioi pitkän aikavälin vaikutusta.
 7. Verkko on asiakkaiden hankinnassa ja palvelussa jopa kivijalkaa vaikeampi. Verkossa tarjonta ei välttämättä kasvata kysyntää, vaan joudut myös siellä löytämään, tunnistamaan, voittamaan ja pitämään asiakkuudet.
 8. Digitalisaatio ainoastaan lisää kustannuksia ja vaikeuksia, jos jotain muita kustannuksia ei vähennetä. Siksi sana transformaatio. Ei joko tai vaan sekä että oikeassa suhteessa.
 9. Uuden tekeminen vanhan rinnalla onnistuu usein huonosti. Järjestä uudenlaiselle tekemiselle omat tavoitteet, vastuut, tekijät ja kumppanit.
 10. Data on uusi öljy. Ennen tulosta tehtiin öljyä nielevillä koneilla, nyt rakentamalla tiedon avulla kestäviä ja kannattavia asiakassuhteita. Ne voittavat, jotka ymmärtävät asiakkaitaan parhaiten.
 11. Digitalisaatio parhaimmillaan johtaa aitoon asiakaslähtöisyyteen, mittavaan yhteistyöhön asiakkaiden kanssa, verkostomaiseen tekemiseen, avoimuuteen ja uuteen tapaan viestiä, myydä ja markkinoida kaikille sidosryhmille.

ps. Aito digitalisaatio muokkaa yrityksen liiketoimintaa, asiakaskokemusta, sisäisiä prosesseja, työkulttuuria ja murtaa työympäristön älykkääksi.

Digitaalinen yritys

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.