Työn Arvo

13.03.2016 | Kasvu | Sami

Työn Arvo

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text text_lead=”yes”]Arvo muodostuu työn, tekijän tai suoritteen ympärille kun sen palaset muodostavat yhtälöään suuremman kokonaisuuden. Arvo on aina suhteellista ja katsojan silmässä. Se voi olla henkilökohtaista, sosiaalista, fyysistä tai jotain ihan muuta.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Työn arvo muodostuu sen maksajan toimesta. Tekijällä on oikeus määritellä panoksensa merkitys, mutta ainakin työn rahallisen arvon päättää sen vastaanottaja. Arvoa syntyy parhaiten oikeita asioita, oikeassa tilanteessa ja suhteessa yhdistelemällä.

Muistan Amerikasta sanonnan ”rikastut jos tienaat nukkuessasi.” Eli rahan on tehtävä työtä puolestasi. Sinun on ansaittava enemmän kuin työaikasi, suoritteesi tai markkina-arvosi pelkällä työllä sinulle antaisivat. Tarvitset synergiaa tekemisen sisällön, osaamisen ja ympäristön välille. Aivan samalla tavalla yrityksestä kasvaa arvokas ainoastaan markkinoiden, asiakkaiden ja tekijöiden synergisessä tilassa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”30″ back_image=”44781″ overlay_color=”color-xsdn” overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″][vc_column column_width_percent=”100″ position_vertical=”middle” align_horizontal=”align_center” overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ align_medium=”align_center_tablet” medium_width=”0″ align_mobile=”align_center_mobile” shift_x=”0″ shift_y=”0″ z_index=”0″ width=”1/1″][vc_column_text]

”Arvo syntyy eri palasten yhdessä tuottamasta suuremmasta kokonaisuudesta”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Nuorempana minulla oli aina tuhat rautaa tulessa. Sain siitä tyydytystä ja ajattelin rapatessa ainakin jonkin roiskeen onnistuvan. Vielä muutamia vuosia sitten toistin virhettä eriyttämällä oman työni, yritykseni tekemisen ja Digitalistin yhteisön. Lopputulokseni jokainen vastaantuleva tuttavani ihmetteli mitä ihmettä yrität saada aikaiseksi.

Viimeisen vuoden aikana olen keskittynyt aineellista arvoa suuremman synergian kasvattamiseen. Pyrin raivokkaasti luomaan synergiaa kaiken tekemiseni keskelle. Puheet, kirjoitukset, valmennukset, konsultaatio ja koulutukset ovat kaikki osa yhtä suurta missiota digitalisoida Suomi pikseli kerrallaan ja antaa oma panokseni digitalisaatiota edistävien asiantuntijoiden kasvavaan yhteisöön.

Samalla arvostukseni arkkitehtuurin, taiteen ja tieteen suurin yksinkertaistajiin on kasvussa. Ihailen oman tyylinsä löytäviä ja elämänsä varrella teoksensa pelkistäviä taitureita.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Kaiken keskiössä on olennaisen pitkäjänteinen syventäminen turhuuksia karsimalla.

Teen valtavasti työtä vähentääkseni hukkaa ja kasvattaakseni tekemiseni arvoa. Teen ekologisempia ja kestävämpiä ratkaisuja jatkuvasti asioita ja ajatuksia kehittäen. Hajatuksissani palasista syntyy ainakin minulle suurempi arvo.

Arvon syntyminen ponnistaa aina arvoista. Minulle arvokasta on vapaus, excellence, jatkuva kehittäminen ja aito kiinnostus ympäröivään maailmaan ja toisiin ihmisiin. Arvostan syvällistä paneutumista ja henkilökohtaista huippuosaamista missä tahansa lajissa. Ihailen, tutkin ja kopioin heitä, joiden elämä jättää ympäristöönsä kulutustaan suuremman arvon.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.