Suuri on pienten asioiden yhtälö

29.02.2016 | Kasvu | Sami

Suuri on pienten asioiden yhtälö

[vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Ei se mitään muuta.

Muistan elävästi kuinka Nokian johtajat ilmoittivat yritystä kiinnostavan ainoastaan miljardia suuremmat liiketoiminnat. Todistin läheltä kuinka suureksi tarkoitetut pienet asiat jäivät suureksi tekemättä.

Olen pohtinut matkan varrella Nokian ajan opetusta. Olen vuosikymmenen ja ylikin opiskellut uuden luomisen ja muutosjohtamisen mahdollisuuksia. Olen kasvanut ymmärtämän suuren olevan yhtälö pieniä asioita.

Suuria asioita ei synny ennen useiden pienten asioiden onnistumista. On yritettävä pieniä asioita riittävän paljon kasvaakseen suureksi. On ymmärrettävä palapelin jokaisen osan merkitys kokonaisuuden luomisessa.

Törmään usein ajatukseen, ettei pienet asiat mitään muuta. Ei kannata oli se neuvo, jonka sain useammaltakin Digitalistia haaveillessani. Ei kannata, ei sitä tarvita sanoo pimeässä ja kylmän harvassa vaeltava suomalainen. Ei tehdä, kun ei se kuitenkaan mitään muuta.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”30″ back_image=”44781″ overlay_color=”color-xsdn” overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″][vc_column column_width_percent=”100″ position_vertical=”middle” align_horizontal=”align_center” overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ align_medium=”align_center_tablet” medium_width=”0″ align_mobile=”align_center_mobile” shift_x=”0″ shift_y=”0″ z_index=”0″ width=”1/1″][vc_column_text]

”TEE JOKAISESTA PÄIVÄSTÄ PALA ALATI PARANEVAA MAAILMAA”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Mitä jos unohtaisimme suuruuden tavoittelun ja haluaisimme riittävästi pieniä hyviä asioita?

Mitä jos jokaisena päivänä varmistaisimme pienen asian syntymisen ja onnistumisen? Päätyisimme väistämättä luomaan suuria asioita. Synnyttäisimme väkisin aikamme suuruuksia.

Unohda suuret asiat niille kuuluviin haaveisiin. Aloita pienistä asioista yksi asia, idea, ihminen ja päivä kerrallaan. Pidä ajatus aamussa, päivässä, illassa ja niiden antimissa. Älä anna tulevan viedä energiaasi turhaan tämän päivän suuruudelta. Tee sitä, johon voit itse olla tarvittava vaikutus.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Timo Nisula
2016-02-29 07:18:31

Juuri näin Ville, ei suuria asioita voi tehdä tai muuttaa, pieniä voi ja niistä kasvaa suuria.

Maailmaa voi muuttaa vain lakupala kerrallaan!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2016-02-29 07:27:48

Tai pitsa kerrallaan TAI!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Annastiina
2016-02-29 08:15:46

Jep, juuri näin! :) Jos koko ajan kurkottelee kauas pilviä kohtia, jää "välipäivät" elämättä, ennen kuin sinne pilviin pääsee.... - jos koskaan pääseekään :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jutta Kuure
2016-03-01 07:21:46

Tai tyyny kerrallaan ☀️

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Katrina
2016-03-21 10:29:51

"If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito", totesi Dalai Lama. Niin totta :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.