Avoimuus

01.02.2016 | Blogi | Sami

Avoimuus

Vuosi on käynnistynyt useilla digitalisaation hyödyntämiseen tähtäävillä hankkeilla. Ajatukset verkon hyvästä hyödyntämisestä tai ”kaikkihan on jo digiä” voi vetää vessasta.

Tarvittava kulttuurimuutos on vasta alussa ja muutoksen tuska kouriintuntuva.

Keskeisimpiä murroksia ja haasteita on yritysten suhde tietoon. Sanomme, että ”data on uusi öljy” juuri tiedon rakentaessa parempia asiakassuhteita ja voidellessa aidosti asiakaslähtöisen yrityksen toimintaa eteenpäin. Aidosti asiakaslähtöinen liiketoiminta on valtava harppaus mille tahansa yritykselle. Heittäytyminen, avoimuus, aito palvelu ja tiedolla johtaminen haastavat vanhoja rakenteita.

Yksinkertaisimmillaan liiketoiminnan verkossa voisi piirtää näin.

Apetit ajatuksia

Innovaatiot ja tuotekehitys pitäisi rakentaa yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Muodikas ”co-creation” pitäisi saada osaksi kaikkea tiedettä, tutkimusta, tuotekehitystä ja palvelumuotoilua. Solitan video selventää asiaa.

Miksi yritys ei valmistaisi tai räätälöisi suoraan asiakkaille? Sanotaan, että yrityksillä joilla on asiakassuhteita selviävät parhaiten digimurroksesta. Miksi yritys ei myisi suoraan – maailmalla tuntuu, että kaikki jotka kykenevät, myyvät suoraan asiakkaille.

Jakelu. Anna Verkkokauppa.comin tapaan asiakkaan valita aika, paikka, sijainti ja toimitustapa. Voimaannuttamalla asiakas saadaan paras sitoutuminen toimittajan käyttämiseen.

Asiointi. Miksi et siirtäisi asiakaskokemusta verkkoon? Myy, markkinoi ja palvele samassa osoitteessa. Ja varmista myös mahdollisuus ostaa samalla. On outoa jos tuotetta voi kutitella, mutta ei ostaa verkosta.

Myynti ja markkinointi. Jälleen kerran, lopeta keskustelu kanavista ja sisällöistä. Vaikuta ja pidä huolta että tekemisesi herättää tunteita, reaktioita ja toimintaa. Mittaa kaikkea reaaliaikaisesti.

Digitalist –yhteisö toimii täysin avoimesti verkossa ilman organisaatiota, hierarkiaa tai muita rakenteita. Jos me pystymme tähän, niin pystythän sinäkin jos aidosti haluat?

Pahinta mitä avoimuuden takia voi tapahtua on se, että mitään ei tapahdu?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.