CMO

23.01.2016 | Blogi | Sami

CMO

Verkossa julkaistiin lista Twitterin seuratuimmista markkinointijohtajista.

Sijoituin sadan seuratuimman seurassa sijalle 102. Kohtuullisen hyvin ainakin kaiken maailman kielialueista suomenkielisellä tilillä mitattuna. Enemmänhän koko asia kertoo tietysti Twitterin pienuudesta ja tulevaisuudesta. Todellisen maailman arvostuksen tai merkityksen kanssa sillä on vähän jos yhtään mitään tekemistä.

Kiinnostavinta asiassa mielestäni on itse CMO –asian määrittely. Olen useinkin kuullut, että hienoa kun menestyt tuollaisissa kun et edes ole markkinointijohtaja. Muistan tietenkin kysyä, että miten niin en ole markkinointijohtaja, ja mikä mielestäsi määrittelee markkinointijohtajan? Usein vastaus piilee organisaation, tunnetun liikemerkin tai käytettävissä olevan budjetin koossa.

Omasta mielestäni teen juuri sitä, mitä modernin markkinointijohtajan mielestäni pitäisi olla tekemässä. Rakennan ideologiaa yritystoiminnan ympärille, Digitalist –brändiä ja monenkirjavaa liiketoimintaa. Olen vahvasti Kotleriin uskova markkinoija, joka pitää kaikkea tuotteen, ratkaisujen, jakelun, hinnoittelun ja edistämisen olevan keskeinen osa markkinoijan arkea. Moni ajattelen markkinoinnin johtamisen viestinnän tai mainonnan tekemisenä. Itse näen markkinoinnin yrityksen haluttavuuden ja arvon kasvattajana. Moderni markkinointijohtaja on päätoimittaja tai tiskijukka, joka vastaa lauman viihtyvyydestä ja lippukassan tuloksista.

Ehkä olenkin väärässä, koska pääosin minulta ostetaan kaikkea muuta paitsi markkinointia.

Palataanpa siihen modernin markkinointijohtajan määrittelyyn. Luon ja kehitän ideologiaa, joka tunnetaan Digitalistina. Julkaisen muiden kirjoittamia sisältöjä, luon tapahtumia ja erilaisia kohtaamisia. Puhun, kirjoitan ja osallistun niin omien kuin yrityskumppanienkin liiketoiminnan kehittämiseen. Autan, jaan ja osallistun tarpeen ja parhaani mukaan. Olen outo sekoitus päätoimittajaa, vaikuttajaa, kauppiasta, kapitalistia ja asiantuntijaa. Minusta jotain tälläistä ja tietysti paljon muutakin hyvä markkinointi tarvitsee. Jokaisen markkinointia arvostavan tulisi keskittyä synnyttämään:

Enemmän tekoja kuin logoja ja aidosti yrityksen arvon kasvattamiseen ja vaikuttamiseen tähtääviä fiksuja ajatuksia.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.