Kysymysmerkki

27.08.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Kysymysmerkki

Kaverini piti minulle hyvän luennon. Nauroi ratissa vieressäni silmät kosteina kykyäni kyseenalaistaa kaikkea maan ja taivaan väliltä. Osoitti kuinka absurdeja arjen ajatukset voivat olla.

Asioiden pohtimisesta niiden ulkopuolelta on tainnut kasvaa itselleni harrastus. Kertokaa heti jos tiedätte mistä on kysymys tai asialle löytyy parempikin diagnoosi.

Tykkään pohtia elämää sen keskeltä, viereltä ja välillä ulkopuoleltakin. Ajatelkaa kuinka hassulta avaruudesta näyttää ihmisten tapa kävellä ravintolaan ja hoiperrella sieltä ulos. Tai ulkopuolisten ihmettely siitä miksi puolet ihmisistä maalaa naamansa aamuisin toisen puolen esiintyessä kuten luojat meidät tarkoitti.

Kyllä – olen mestari näkemään asioissa mahdollisuuksia ja tekemään niistä hetkessä mahdottomia, arvottomia. Voin aamupäivällä todeta asioiden olevan pitkästä aikaa paremmin kuin koskaan, asioiden etenevän ja niiden olevan juuri kuten suunnittelimme.

Iltapäivällä saatan pohtia onko mitään järkeä kuulua yhteiskuntaan, tehdä työtä, ansaita mitään tai ylipäätään yrittää viettää järkevää elämää. Kaikki kiltisti ensimmäisen maailman ongelmien keskellä ja itse itseäni viihdyttäen.

Oikeasti elän aika konservatiivista elämää. Teen paljon töitä, yritän olla avulias, tienata enemmän kuin kuluttaa rahaa ja pysyä jonkinlaisessa kuosissa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Silti jaksan innostua pohtimaan vaihtoehtoja kaistojen ulkopuolella.

Onni on hyvät ystävät joille voi puhua avoimesti aivan kaikesta. Ne rakkaimmat, jotka tarjoavat apujaan niin elämän hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Onni on saada olla ymmärtävien ihmisten keskellä.

Uskallatko sinä kurkistaa arkesi, valintojesi ja vaihtoehtojesi toiselle puolen? Haaveiletko elämästäsi jotain aivan muuta? Tunnistatko eron kaukokaipuun, haaveiden, arjen  ja turhautumisen välimaastossa?

Anna itsellesi ja ajatuksillesi tilaa lentää ja ylittää niille mielessäsi ja niille muiden asettamia rajoja.

Anna unelmien ja ahdistavienkin tunteiden tulla. Ole nöyrä itsellesi ja ajatuksillesi. Ymmärtämällä mitä ja mikset tunnet pääset lähemmäksi itseäsi. Syvimpien ajatuksiesi tunteminen auttaa sinua tunnistamaan elämäsi tulevan polun.

Johda itse omaa elämääsi ja uskalla olla ajatustesi arvoinen. Vain tuntemalla täysillä voit elää elämääsi juuri siten kuin se on sinulle tarkoitettu.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jutta
2015-08-28 12:17:24

Itse kuulun niihin omien unelmien toteuttajiin. Olen suunnittelija-yrittäjä, ja yritykseni on askel askeleelta edennyt Finnveran lainahakemuksessa neljä vuotta sitten mainitsemaani suuntaan. Unelmilla on hintansa, ja silloin tällöin tulee mietittyä, että onko tämä kaikki oikeasti sen arvoista: pitkät työpäivät, ero perheestä, taloudellinen epävarmuus jne. En yksin kanna seurauksia unelmien toteuttamisesta, vaan toisessa kaupungissa siippa hoitaa perhettä & taloutta, ja teinit ovat erossa äidistään. Usein tuntuu siltä, että olen yksin yrityksen päätösten kanssa, huolimatta ystävien ja perheen tuesta. Silti tämä on vahvasti perheyritys, ja erityisesti myös avokeittiöbrändi (terveisiä Melingin Ramille). Eikä tätä tehdä kärsimyksen kirkkaamman kruunun vuoksi, vaan selkeä tulevaisuuden visio ohjaa oikeaan suuntaan ja potkii eteenpäin silloin kun ei meinaa jaksaa. Ja kuinka paljon potkua tekemisiinsä saakaan ihanasta palautteesta, uusista tilauksista ja asiakkaista, jotka tulevat takaisin kerta toisensa jälkeen. Silloin tietää tekevänsä oikeita valintoja tuotteiden laadun ja kotimaisuuden suhteen.
Niin, ja siinä tulevaisuuden visiossa on riittävästi aikaa perheelle ja itselle, sopivasti palkkaa, muutamia kivijalkaliikkeitä maailmalla ja osaava tiimi apuna maailman valloituksessa.
Ja sitten kannustukseksi kaikille:
"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.