Työn tarkoitus

23.08.2015 | Kasvu | Ville Tolvanen

Työn tarkoitus

Olen aina halunnut tehdä työtä, jolla on omaa palkkaani ja palkkioita suurempi tarkoitus. Motivoitumiseni asioihin vaatii tehtävälle suuremman mission, isomman vision ja mielestäni aidosti arvokkaan lopputuloksen.

Iän ja kokemuksen myötä motivoitumisesta eri aiheisiin tulee jatkuvasti haastavampaa. Rahalla on vähemmän merkitystä, tehtävien merkityksellisyys ja yleishyödyllisyys kasvattavat painoarvoa. Pyrin tekemään mahdollisimman paljon asioita joista olisi hyötyä muille kuin itsellenikin. Siksi myös pyrin jakamaan mahdollisimman paljon asioita, jotka ainakin itseäni kiinnostavat.

Olen kirjoittanut paljon työstä, sen arvosta ja merkityksestä. Työn vapauttaminen ja jatkuva kehittäminen kiehtoo mieltäni. Näen paljon vaivaa oman työni analysoimisessa, kehittämisessä ja aitojen merkitysten pohtimisessa. Oman työn arvostaminen on ainakin itselleni vaikea asia. On helppo lähteä mukaan vähättelemään asioita ankeuttajien kanssa.

Huomaan itse motivoituvani työhön haasteen synnyttäessä tuloksia kolmella eri tasolla:

1. Yleinen taso. Työstä syntyy yhteisölle ja muille ihmisille arvoa ja apua toiminnan kehittämiseen. Hokema jakaminen on välittämistä liittyy tähän. Tieto on niitä harvoja asioita maailmassa jonka jakaminen nostaa sen arvoa – Luodaan, vaihdetaan ja jaetaan tietoa sen entistäkin paremmaksi hyödyntämiseksi.
2. Yhteinen taso. Työstäni hyötyvät useat käyttäjät ja muut yritykset. Työllistän välillisesti ja käytän paljon muiden palveluita. Olen osa ekosysteemiä, joka työllistää ja ruokkii useita eri yrityksiä.
3. Inhimillinen taso. Saan tyydytystä ja täyttymystä työni tekemisestä. Työni on palkitsevaa ja siitä saa palkkaa. On tärkeää tuntea menevänsä eteenpäin, kehittyvänsä, tekevänsä järkeviä asioita ja saada aikaiseksi. Henkilökohtainen työn palkitsevuus on selkeästi maksettua palkkaa ja palkkioita tärkeämpää.

Mistä sinä motivoidut? Mikä on työsi tarkoitus ja teetkö sitä mistä saat eniten tyydytystä?

Haluan uskoa jokaisen halutessaan pystyvän valitsemaan ja kehittämään itseään ja ympäristöään jatkuvasti. Jos sanot, että sinulla ei ole valinnan varaa miksi sanot niin? Mikä tekee maailmastasi suljetun, jossa ei ole vaihtoehtoja? Mallinna elämäsi Antin tapaan ja anna itsellesi mahdollisuus uudistua ja tarvittaessa lupa hypätä vaikka tyhjän päälle uudistuaksesi.

Työsi tarkoitus ei tarkoita uraputkea, komeaa palkkaa, eikä asemaa hienossa organisaatiossa.

Se on henkilökohtainen näkemyksesi elämästä ja sen merkityksestä. On normaalia voida pahoin ja tuntea tekevänsä vääriä asioita. Pohtimalla, piirtämällä, kuvaamalla ja jakamalla ajatuksia saan ainakin itse enemmän irti työstäni.

Tervetuloa mukaan jakamaan ja välittämään ajatuksia aiheista tärkeimmästä, työn ja elämän eri merkityksistä.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Sipe
2015-08-23 10:47:20

Mielekkyys ja merkityksellisyys on minullakin etsinnässä viettäessäni toistamiseen opintovapaata näin viiskymppisenä Päivittäin esitän itselleni kysymyksiä, mitä saan näistä yrittäjyys, hyvinvointi sekä ope- opinnoista

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Valto
2015-08-23 11:07:19

Työkaluja aiheeseen liittyen jos oman työn/uran tarkoitus on vielä epäselvä https://www.startwithwhy.com

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jan Eriksson
2015-08-24 09:17:47

Kiitos Ville, kun kirjoitit tästä.

Mä olin kerran sellaisessa parisuhteessa, jossa oli aika ahdasta olla. Siitä taitaa kohta olla jo 10 vuotta. Silloin mun oli pakko alkaa miettimään elämän tarkoitusta.

Ei siinä muistaakseni mennyt montaa viikkoa, niin oivalsin että se menee suurinpiirtein näin: auttaa muita ihmisiä. Tavallaan oon oikeastaan aina ollut vähän tällainen maailmanparantaja.

Jos työn tarkoitus olisi minulle jotain muuta olisivat arvoni törmäyskurssilla. Vähänninku että, mulle on tärkeää että: 1. Saan nähdä maailmaa 2. Elää rauhallista perhelämää.

Pidä lippu korkealla,
Jan

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.