Vapauta Työ!

19.08.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Vapauta Työ!

Hämmennyn kerta toisensa perään kuinka iso tabu työn tekeminen, määrä ja tuottavuus Suomessa on. Pyhä työ ja sen tuottavuus, josta niin paljon puhumme, välitämme, mietimme ja lisää kaipaamme tuntuu olevan työnantajien ja –tekijöiden yhdessä luoma tabu.

Keskustelu työstä pyörii ylimääräisten minuuttien, keinotekoisten pekkasten ja työttömyyden ympärillä. Hoidetaanko työllisyyttä vai työttömyyttä? Lisätäänkö työpaikkoja vai muutetaanko työttömien kohtelua. Mutinaa tuulessa itse asian ympärillä.

Mitä työ on, miten sitä saa tehdä ja minkä arvoista se on?

Tuntuu siltä, että työn tuottavuudesta haluavat vaieta niin työnantajat kuin –tekijätkin. Työtä ei optimoida sen arvon ja tuotavuuden mukaan vaan pakotetaan se aikaan, organisaatioon ja sijaintiin. Aivan kuin paras tapa tuottaa arvoa olisi virka-aika tehtävästä ja tarpeista riippumatta.

Miksi työntekijä ei saa itse kertoa miten, missä ja milloin työnsä haluaa tehdä? Miksi työntekijöitä ei vastuuteta itse vastaamaan työn tuottavuudesta? Vapautetaan työ ja sen tekijä itse rakentamaan tuottavuuden kannalta paras yhtälö. Laitetaan valta ja vastuu samaan paikkaan sinne missä siitä eniten tapauskohtaisesti tiedetään.

Suomalainen henkilöstöhallinto vaatii kulttuurimuutosta. Johtamisen on siirryttävä organisaatioiden hallinnoinnista yksittäisten ihmisten ja osaamisen johtamiseen ja kehittämiseen. Henkilöstöhallinnon asiakkaan on oltava itse tekijä eikä työnantaja. Työn tekijöiden ja siitä vastaavien on otettava itse vastuuta tuottavuudesta ja siitä että työ tulee tehtyä.

Opetimme ihmiset passiiviseksi. Luulimme että meillä on varaa keskitetysti päättää työstä tekijöiden puolesta. Näin ei enää ole eikä tule olemaan. Ajatus suomalaisesta paratiisista tuntuu perverssiltä. Immoslaisten maakunnista ja maasta riittää lähtijöitä niin kauan kuin putkinäkö ja puutteellinen kokemus maailmasta ehdottaa paremmasta tulevaisuudesta luopumista.

Äänestimme yhdessä Euroopan ja sen yhteisön arvojen puolesta. Vapaan pääoman, työn ja tarpeiden liikkuvuuden puolesta. Turha kitistä muutaman eläkeläisen valinnoista viettää ansaittua eläkettä toisessa yhteisön maassa. Eiköhän herrojen verokertymä tullut ihan hyvin kerättyä.

Aloita puhe työn vapauttamisesta tänään.

Pidä nollapalaveri työn uudelleen jakamisesta, organisoimisesta vastuusta ja tekijän lisääntyvästä vallasta. Vapauta työ asteittain. Lue uusimmat tiedot holokratiasta ja mietin miten saisit ihmiset enemmän mukaan toimintaasi. Vapauttamalla työn vapautat itsesi ja elämäsi teollisen ajan kahleista, jotka eivät moderniin hyvinvointiyhteiskuntaan kuulu.

Älä pelkää väärinkäyttöä vaan suunnittele entistäkin lisääntyvää ja tihenevää työn oikeinkäyttöä. Vapauta työ!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

jaana Rosendahl
2015-08-20 16:41:58

Ihana, Ihana, Mahtava Kirjoitus. Tulenpalava.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.